top of page

Naši muži se také radují z vítězství v základní části extraligy

V sobotu se rozehrálo poslední kolo extraligy mužů v Hradci Králové. Oba dva naše týmy si vedly velmi dobře, když si nejprve tým Viktoria Brno Sportprofit ve složení Richie Fallows, Dan Mekbib, Michal Jadrníček a Kuba Zapala v prvním utkání poradil s týmem Strahova A, což bylo velmi důležité pro boj o první místo po základní části. Své zápasy dokázali vyhrát Dan a Michal shodně 3/0 na sety, naopak 0/3 prohrál Kuba a 1/3 Richie. Díky získanému setu navíc tak ale naši hoši vyhráli 2/2 o jeden set. Ve druhém zápase nastoupili proti týmu Ostravy a za úkol měli vyhrát co nejvyšším výsledkem. Hned v prvním zápase prohrával Kuba 0/2 s Kubou Šichnárkem, avšak po výborném výkonu dokázal utkání otočit a vyhrát 3/2. Ostatní hráči své zápasy vyhráli už s větším přehledem a zajistili si tak veledůležitou výhru 4/0 na utkání. To náš druhý tým Viktoria Brno Hanya byl ve složení Mara Panáček, Miro Celler, Maťo Hrnčiřík a Honza Ryba a hlavním víkendovým cílem bylo se probojovat do Play off. V prvním sobotním utkání se představili proti Ostravě a bylo důležité zvítězit, jelikož právě Ostrava byla jedním ze soupeřů v boji o play off. Své zápasy dokázali vyhrát Honza a Maťo oba poměrem 3/0 na sety. To Mara s Mirou měli velmi těžké soupeře v podobě Jakuba Solnického a Viktora Byrtuse a bylo potřeba získat aspoň set. To se podařilo hned Marovi v prvním setu. Následně však prohrál ty další a celkově tedy 1/3 na sety. Miro prohrál 0/3. Celkově tak dokázal náš tým zvítězit 2/2 o jeden set. V odpoledním zápase se chlapi utkali se Strahovem B, kde dokázali všichni naši hráči zvítězit a připsat si tak důležité body k postupu do play off.


V neděli už byl na programu pouze jediný zápas a ten se odehrál v Brně na domácích kurtech. Ve stejným složením nastoupil tým Hanya a jejich soupeřem byl tým Buldoků. Souboj byl velmi dlouhý a trval skoro 4 hodiny. První zápas dokázal vyhrát Honza 3/1. Následně nastoupil Mara, který nakonec podlehl Tomáši Tóthovi v pětisetové bitvě. Jako další odehrál svůj zápas Miro, avšak i ten byl nakonec udolán Petrem Martinem v pátém setu. K poslednímu zápasu nastoupil Maťo a ten dokázal zvítězit 3/1, což pro náš tým znamenalo výhru 2/2 na utkání a 10/8 na sety. To tým Sportprofitu měl své utkání rychle za sebou, když nastoupil ve složení Richie, Dan, Martin Švec a Michal. Jejich soupeřem byl tým Strahova B a všichni naši hráči dokázali zvítězit 3/0 na sety.


Po základní části naše týmy dopadly nejlépe jak mohly! Tým Viktoria Brno Sportprofit dokázal vyhrát celou základní část a k tomu připsal náš druhý tým úžasné třetí místo a oba se tak představí v květnovém play off. Díky Hanyi se tam naopak nedostal tým našich velkých rivalů z Ostravy, což nás pochopitelně těší a věříme, že poprvé získáme dvě medaile! Sportprofit čeká v semifinále extraligy tým Buldoků Hradec Králové. Tým Hanye se utká o postup do finále extraligy s týmem Strahova A. Play off se odehraje 18.-19.5.2019 v centru Viktoria. Všichni jste zváni!

bottom of page