top of page

Jirka Hartmann poprvé vítězí na juniorském áčku!

V Hradci Králové se konal další juniorský turnaj kategorie A. V sobotu se jej zúčastnili čtyři naši hráči a to Jirka Hartmann, Tonda Kachlíř a bratři Michal a Radim Juráškovi. Nejlépe si vedl Jirka. Ten se v kategorii B11 probojoval do semifinále, kde narazil na čerstvého mistra ČR Adama Burgeta. Po velmi vyrovnaném souboji se nakonec poprvé v kariéře z vítězství nad tímto soupeřem radoval Jirka a to 3/1 na sety a postoupil tak do finále. Zde si dokázal poradit s Tondou Procházkou 3/1 a mohl tak začít slavit svoje vůbec první vítězství na juniorském turnaji kategorie A. V B11 se představil ještě Tonda. Ten dokázal vyhrát v předkole 3/1 a postoupit tak do čtvrtfinále, kde už však nestačil na svého soupeře a spadl tak do platu o 5. – 8. místo. Tonda zde nejprve prohrál 1/3 na sety, poté si však po velkém souboji připsal výhru 3/2, když rozhodl až v páté sadě poměrem 13/11. Pro našeho hráče to tak znamenalo 7. místo.


V kategorii B15 se pak představili Michal s Radimem. Oba dva si zahráli předkolo, kde Michalovi soupeř zápas skrečoval a Radim bohužel na výhru nedosáhl. Pro Radima to tak byla velká smůla na los, protože víc předkol se nehrálo, a tak Radim obsadil 17. místo. Naopak dobré zápasy si zahrál Michal. Ten následně sice nestačil na Filipa Waltera, ale předvedl velmi slušný výkon, když prohrál 1/3. V platu si pak Michal nejprve připsal výhru 3/2 na sety, když v pátém setu skončil i tento zápas 13/11. Následně si však Michal připsal dvě prohry a celkově tak obsadil 12. místo.


K nedělním utkáním nastoupila téměř stejná sestava. Jen Tondu nahradil Kristián Bořil. Nejlépe si vedl opět Jirka tentokrát v kategorii B13, kde ve čtvrtfinále narazil opět na Adama a i tentokrát se mu ho podařilo porazit. Jirka prohrával už 0/2 na sety, avšak zápas nevzdal a podařil se mu velký obrat na 3/2. V semifinále na svého soupeře však nestačil a taktéž tomu bylo i v zápase o třetí místo. Pro Jirku to tak znamenalo skvělé 4. místo. Výborný výsledek ve stejné kategorii zahrál i Kristián. Kristián postoupil přes předkolo mezi osm nejlepších. Zde však na svého soupeře nestačil. V platu o 5. – 8. místo si pak napřed připsal důležitou výhru 3/2 na sety a 12/10 v pátém setu s Tondou Benešem. V boji o páté místo už Kristián neuspěl a nakonec tak náš hráč obsadil 6. místo.


Poslední zastoupení měl náš klub v kategorii B17. Opět smůlu na los měli Radim i Michal, když museli hrát předkolo. To své dokázal vyhrát Radim, bohužel tentokrát prohrál Michal. Michal si tak zahrál skupinu o 9. – 11. místo, kde si připsal jednu výhru a jednu prohru, což nakonec znamenalo 10. místo. Naopak Radim po výhře 3/0 postoupil do čtvrtfinále. Dále už však byli jeho soupeři velice těžcí a Radim tak spíše sbíral cenné zkušenosti a body do dalších turnajů. Nakonec to znamenalo pro našeho hráče pěkné 8. místo.

bottom of page