top of page

DAN MEKBIB MISTREM ČR MUŽŮ 2019!

Dan Mekbib se představil ve svém druhém finále v řadě, tentokrát proti Jakubu Solnickému z Ostravy. A do finále vstupoval z pozice mírného favorita. Dan předvedl naprosto vynikající 1.set, ve kterém neudělal ani jednu nevynucenou chybu, dobře měnil tempo hry a kontroloval téčko. Výsledkem byl překvapivě hladký zisk 1.sady. Do druhého setu vstoupil Kuba s podstatně defensivnější taktikou, což Dana přimělo více útočit a dostavily se první chyby. Toho dokázal skvěle takticky hrající Jakub využít a i když jej to stálo hodně sil, set dotáhl do vítězného konce. Bylo tedy srovnáno. Dan se mezi sety zklidnil a na začátku třetí sady začal téměř bezchybně plnit pokyny trenérů. Bylo z toho jednoznačné vítězství a easy set pro Dana, který byl i rád, že si v setu odpočinul. Ve čtvrtém setu se Solňa opět zkoncentroval, ale bylo vidět, že hru má pod kontrolou Dan, který ovšem hloupýma chybama neustále vracel Kubu do zápasu. V koncovce se však Dan opět zkoncentroval a po výhře 11/9 a celkové výhře 3/1 na sety se mohl radovat ze svého 2.národního titulu, čímž se v historické tabulce posunul už na třetí místo za legendárního Koukala a Miloše Pokorného s 3 tituly. Velká gratulace Dane!!! K tomu ještě jednou připomeňme, že jelikož stejně jako loni se Jan Koukal v neděli nedostavil na zápas o 3.místo, tak bronzová medaile patří Ondrovi Uherkovi :-)


Míša Čepová čelila v dnešním boji o svou premiérovou seniorskou medaili obhájkyni loňského triumfu a české jedničce v jedné osobě Anně Serme. Ta byla i jasnou favoritkou zápasu, což bohužel od začátku zápasu potvrzovala. Kontrolovala střed kurtu, byla aktivní na voleji a sympaticky hrajicí a bojující Míšu k ničemu moc nepustila. Anna tedy vyhrála 3/0 na sety a získala bronzovou medaili. Na Míšu zbyly brambory, ale i tak byla při své teprve druhé účasti mezi ženami moc spokojená. Velké dík a gratulace patří i Míši :-)


Martin Švec se v zápase o 5.místo utkal s klubovým spoluhráčem Michalem Jadrníčkem. Hrálo se svižné tempo, ale již od začátku zápasu měl Martin nad Michalem jasně navrch. Martin byl přesnější, více tlačil a ve výsledku prakticky ani nechyboval, což se nedalo úplně říci o Michalovi, jenž si na jinak perfektním MČR vybral trochu slabší moment. Martin se tak po hladké výhře mohl radovat z 5.místa, které je ovšem jen slabou náplastí na čtvrtfinálové vyřazení od Jana Koukala. Naopak pro Michala se jedná o perfektní umístění, jelikož se jako nenasazený hráč probojoval až do čtvrtfinále!


Velká gratulace patří všem medailistům, ale i fans, kterých na MČR z Brna dorazilo požehnaně. Velké dík patří i našim trenérům a za zmínku rozhodně stojí i fakt, že většinu důležitých utkání na šampionátu odpískal Roman Švec. Dík patří také všem sponzorům a podporovatelům klubu a věříme, že s námi zůstanete i do budoucna! Dva ze tří hlavních vrcholů domácí squashové scény jsou za námi a nyní nastává reprezentační období, ve kterém přejeme jak našim juniorským, tak i našim seniorským reprezentantům hodně zdaru!


Kompletní výsledky turnaje naleznete zde:

bottom of page