top of page

Kuba Zapala třetí na mužském béčku

V Brně v Ivanovicích se konal další ze série mužských turnajů kategorie B, kde se představilo celkem 9 našich hráčů. Nejlépe skončil Kuba Zapala, který v osmifinálové bitvě porazil 3/2 na sety Vítězslava Lazara a následně bez problémů postoupil do semifinále. V tom už však nestačil na hlavního favorita a budoucího vítěze turnaje Petra Martina. Kuba si tak měl zahrát o 3. místo. Zde se měl utkat s dalším z našich hráčů, kterým byl Vojta Ryba. Vojta se bez problémů probojoval až do semifinále, následně však musel své zápasy skrečovat a tudíž Kuba skončil na 3. místě a Vojta na místě 4.


Převážná část dalších našich hráčů vypadla hned v prvním kole a zahrála si tak plate o 17. – 32. místo. Nejlépe si v této části pavouka vedl Tomáš Havlík, který dokázal první dva zápasy v platu vyhrát, následně však už na své soupeře nestačil a celkově z toho bylo 20. místo. Přes první kolo platu prošli ještě Jirka Pinka a David Neugebauer, kteří poté shodně prohráli své dva následné zápasy, a tak se v posledním zápase turnaje utkali proti sobě. Z vítězství v tomto zápase se nakonec radoval Jirka a to 2/0 na sety a obsadil tedy 23. místo, David skončil na 24. místě.


Hned v prvním kole platu pak prohráli Tomáš Tauš, Michal Šoman a Michal Šoman mladší. Nejvíce se následně dařilo Tomášovi, který dokázal v platu o 25. – 32. místo vyhrát první zápas, poté si připsal prohru, ale turnaj zakončil výhrou 2/1 a konečným 27. místem. Na 29. místě skončil Michal Šoman, který si připsal v posledních dvou zápasech dvě výhry 2/0. Bohužel ani jednu výhru si na turnaji nepřipsal Michal Šoman mladší, což pro něj znamenalo celkové 32. místo.


Poslední z našich hráčů, který se na turnaji představil, byl Martin Kollár. Ten měl bohužel smůlu na los a musel si jako jeden ze čtyř hráčů zahrát předkolo, kde smolně podlehl Radku Hlobíkovi 2/3 na sety. Martin si tak poté zahrál pouze jediný zápas a to o 33. místo, kde dokázal zvítězit 3/0 na sety.

bottom of page