top of page

Povedený extraligový víkend pro oba naše týmy mužů

Předposlední hrací víkend extraligy se konal tentokrát v Ostravě v SBA centru. Větší úspěšnost během soboty měl tým Viktoria Brno Hanya ve složení Miro Celler, Marek Panáček, Maťo Hrnčiřík a Vojta Ryba, když v prvním utkání dokázali porazit Strahov B a to 3/1 na zápasy, poté co svůj zápas nedokázal vyhrát pouze Vojta v zápase s Joanem Lezaudem z Francie. Ve druhém sobotním utkání narazili na tým Buldoků Hradec Králové a z tohoto souboje nakonec vycházeli vítězně právě naši hráči poměrem 3/1 na zápasy. Připsali si tak příjemné a hlavně překvapivé dvě výhry během soboty. Náš druhý Viktoria Brno Sportprofit se představil v oslabeném složení Ondra Uherka, Michal Jadrníček, Kuba Zapala a Lukáš Tuzinčin, neboť Dan Mekbib a Martin Švec byli na PSA turnajích v Severní Americe. V prvním utkání nastoupili proti týmu Corkers Ostrava, kde jako jediný dokázal svůj zápas vyhrát Kuba, a tak se museli naši borci smířit s první prohrou v sezóně a to po výsledku 1/3 na zápasy. Ve druhém utkání nastoupili proti týmu Strahov B. Zde své zápasy dokázali vyhrát Ondra a Michal, a tak souboj skončil 2/2 na utkání. O osudu zápasu tak musely při shodném počtu uhraných setů rozhodnout až následné body, kterých naštěstí získal náš tým více.


V nedělním šlágru se hned v prvním utkání představili naše týmy proti sobě. Z vítězství se nakonec radoval tým Hanya, který dokázal zvítězit 3/1 na zápasy. Poslední utkání zas lépe zvládl tým Sportprofit, když porazil tým Buldoků 3/1 na zápasy a připsal si tak druhou výhru během víkendu. Naopak pro tým Hanya skončil první víkendovou prohrou, když nestačili na vedoucí tým extraligy Strahov A, kterému podlehli 1/3.


Díky účastí slabšímu víkendu, kdy chyběly opory týmu Viktoria Brno Sportprofit Dan Mekbib a Martin Švec, se naši muži propadli na druhou příčku v tabulce. Na vedoucí Strahov však ztrácí pouhé 2 body. Naopak velký úspěch a slušně využitou šanci oslabených týmu slavili borci z týmu Hanya, když se dotáhli na dosah play off. Před posledním hracím víkendem tak ztrácí pouze jeden bod na aktuálně čtvrté Buldoky a 2 body na třetí tým tabulky z Ostravy.


Kompletní výsledky najdete zde:


bottom of page