top of page

Ella Pelikánová a Jirka Hartmann třetí na juniorském béčku v Ostravě

Na juniorském B turnaji, který se konal v Ostravě, jsme měli zastoupení v podobě 5 hráčů. Těmi byli Jirka Hartmann, Max Pelikán, Michal a Radim Juráškovi a mezi holkami Ella Pelikánová.


Ella si zahrála kategorii G15, ve které bylo celkem 5 hráček, a turnaj tak hrály formou každá s každou. Naše hráčka nakonec dokázala dva zápasy vyhrát, ale ve dvou na soupeřku nestačila, což nakonec stačilo na pěkné 3. místo. Ella si pak následně v neděli zahrála ještě G17, kde v prvním kole dokázala překvapivě porazit o 6 let starší Marii Kubíkovou 3/2 na sety a postoupit tak do semifinále. V tom sehrála vyrovnaný zápas s Klárou Novákovou, avšak zápas nakonec skončil 1/3 na sety a Ella si tak zahrála o třetí místo. Set byl ale příjemným bonusem pro výborně hrající Ellu. V zápase o bronz bohužel nestačila na Vendulu Boháčovou a obsadila tak konečné 4. místo.


V kategorii B11 se představil Jirka s Maxem. Lépe si vedl Jirka, který se dokázal probojovat až do semifinále. Tam však oproti očekávání nestačil na Andreje Butsu a podlehl mu 1/3 na sety. V následném zápase o bronz si pak bez problémů dokázal poradit se svým soupeřem a obsadil tak celkové 3. místo. Max prošel přes první kolo a v následném čtvrtfinálovém pak svedl pětisetovou bitvu s Filipem Stuchlíkem, kde se nakonec z vítězství po setech 11/13, 12/10, 7/11, 13/11 a 11/8 radoval Filip. Max si tak zahrál plate o 5. – 8. místo, kde nejprve nestačil na svého soupeře 1/3, následně však dokázal zvítězit 3/1 a obsadil tak 7. místo.


V kategorii B15 se představili bratři Michal a Radim. Více se dařilo Radimovi, který se probojoval do semifinále, kde už však na svého soupeře nestačil. V boji o 3. místo podlehl Honzovi Holušovi 1/3 a skončil tak na solidním 4. místě. Naopak Michal vypadl už ve čtvrtfinále, když nestačil právě na Honzu poměrem 2/3 na sety. V boji o 5. – 8. místo pak nejprve zvítězil 3/0, poté ale nestačil na Tomáše Holinku 0/3. Michal tak obsadil 7. místo. Oba dva bratři se poté ještě představili v kategorii B17, kde oba přešli přes předkolo. Následně oba své zápasy prohráli a utkali se tak v platu o 5. – 8. místo. Zde nejprve svedli souboj proti sobě. Z vítězství se nakonec radoval Michal a to 3/2 na sety. V jejich posledním zápase nestačili na své soupeře shodně 0/3. Michal obsadil tedy 6. místo, Radim místo 8.

bottom of page