top of page

Roman Švec vítězem domácího mužského céčka

V našem squashovém centru se konal mužský turnaj kategorie C, kde se představilo celkem 34 hráčů a z toho jich hned 13 bylo z našeho klubu. Nejlépe si počínal Roman Švec, který si postupně připisoval jednu výhru za druhou, až se probojoval do finálového souboje. V něm narazil na Honzu Štastníka a ani ten Romanovi nevystavil stopku. Roman tak celý turnaj ovládl a to beze ztráty setu.


Dalším naším nejlépe umístěným hráčem byl Martin Kollár, který se dokázal probojovat až do čtvrtfinále, v tom podlehl Martinovi Honkovi. V pětisetové bitvě. V následujících zápasech si nejprve připsal výhru a poté prohru, což našemu hráči vyneslo celkové 6. místo.


Zastoupení několika hráčů jsme pak měli v platu o 9. – 16. místo. Nejvíce se v tomto platu dařilo Jirkovi Pinkovi, který si připsal na své konto nejprve dvě výhry, v následném posledním utkání nestačil na svého soupeře a nakonec tak obsadil 10. místo. Výhry v prvním kole platu a následnou prohru si připsali Tomáš Tauš a Michal Štěpán, a tak si v posledním utkání zahráli proti sobě. Po velkém boji se nakonec z vítězství radoval Michal a to 2/1 na sety. Michal tak skončil jedenáctý a Tomáš dvanáctý. Posledním hráčem, který se představil v tomto platu byl Tomáš Havlík. Ten nejprve prohrál 1/2 s Tomášem Taušem, následně už však své zápasy zvládl vyhrát shodně 2/1 a obsadit 13. místo.


Hned v prvním kole vypadlo celkem 6 našich hráčů a tak si zahráli o 17. – 32. místo. Všechny své zápasy v platu dokázala vyhrát Marika Doubravová a vybojovala tak pro sebe pěkné 17. místo. Pouze jedinou prohru 1/2 na sety a to v předposledním zápase si připsal Robert Alexa, což pro něj znamenalo konečné 19. místo. Přes první kolo platu se dokázal díky skreči soupeře dostat ještě Michal Šoman mladší. Následně však všechny své zápasy prohrál a v celkovém součtu to tak stačilo na 24. místo.


Ostatní tři naši hráči bohužel prohráli své první zápasy v platu a rozdali si to tak o 25. – 32. místo, kde se nejvíce dařilo Davidu Neugebauerovi, který si připsal dvě výhry a nestačil už pouze na soupeře v posledním zápase o konečné umístění. David tak obsadil 26. místo. Dalším naším hráčem byl Michal Šoman st., jenž pro sebe vybojoval 28. místo. Jen o jedno místo níže skončil Miroslav Petruška, který turnaj zakončil dvěma výhrami a tedy celkovým 29. místem.



Poslední náš hráč Aleš Tchuř měl velkou smůlu na los, když jako jediný musel hrát předkolo kde nestačil na Roberta Alexu 0/3, což pro Aleše znamenalo konec v turnaji a 33. místo.

bottom of page