top of page

Poslední juniorský turnaj kategoria A před MČR juniorů 2019

V pražském SB centru se konal další ze série turnajů juniorské kategorie A, kde se v kategorii B11 představili hned 4 naši hráči. Nejlépe si vedl Jirka Hartmann, který po výhře v prvním kole postoupil mezi osm nejlepších. Zde po vyrovnaném boji podlehl 1/3 Adamu Burgetovi. Následné další dva zápasy Jirka vyhrál a obsadil tak 5. místo. Mezi osm nejlepších se probojoval ještě Tonda Kachlíř. Ten už však v platu o 5. – 8. místo nenašel recept na své soupeře a obsadil tak 8. místo. Další dva naši hráči Sebatien Šíma a Dominik Hrušecký nestačili na své soupeře už v prvním kole a zahráli si tak plate o 9. – 16. místo. Lépe nakonec skončil Dominik, kterému nejprve soupeř zápas skrečoval, a poté si na své konto připsal prohru. V posledním zápase zvítězil a to stačilo na 11. místo. Naopak Seba nejprve na svého soupeře nestačil, následně mu byl zápas skrečován a v tom posledním si taktéž dokázal se soupeřem poradit a obsadit tak konečné 13. místo.



O kategorii výše tedy B13 jsme měli zastoupení pouze jediného hráče a tím byl Dominik Hrušecký. Dominik, prvním kole nestačil na svého soupeře a spadl tak do platu o 9. - 16. místo, kde si nejprve připsal výhru, poté už však oba zbylé zápasy prohrál a skončil tak na 12. místě.


SLXLM

​​

​Poslední zastoupení mezi chlapci jsme měli v kategorii B15, kde se představili bratři Juráškovi. Ani jeden z nich nedokázal projít přes předkolo a spadli tak do platu o 17. – 32. místo, kde si lépe počínal Radim. Ten měl nejprve volné kolo a následně dokázal zvítězit 3/0. V dalším zápase už na svého soupeře nestačil, avšak turnaj zakončil vítězně, když porazil Radka Ďurána 3/2 na sety a Radim tak skončil na 19. místě. Druhý z bratrů Michal, měl nejprve také volné kolo, poté však podlehl 1/3 pozdějšímu vítězi platu. V následných soubojích o 21. – 24. místo si připsal na své konto dvě výhry a mohl se tak těšit z 21. místa.


Mezi dívkami si zahrála kategorii G15 a G17 Verča Vejrostová. Ta nejprve v kategorii G15 dokázal zvítězit nad Sofii Hausknotzovou 3/2 a postoupit tak do semifinále. Následně v semifinálovém boji zvítězila 3/1 nad Vendulou Boháčovou. Ve finále na ni čekala Kája Šrámková, se kterou svedla další vyrovnaný boj, avšak tentokrát se musela smířit s prohrou 2/3. Verča tak obsadila 2. místo. Druhý hrací den nastoupila v G17, kde holky měly 3 skupiny po třech hráčkách. Ve skupinové fázi Verča dokázala dvakrát zvítězit 3/0 a postoupit do skupiny finálové, kde však své zápasy pro zranění skrečovala a nakonec tak obsadila 3. místo.


Náš klub měl zastoupení ještě v kategorii G19, kde se představila Terka Zdubová. Do kategorie se přihlásilo pouze 6 hráček a tak byly rozděleny do dvou skupin po třech. Terka nejprve dokázala porazit Nelu Rekovou 3/0, poté však nestačila na Elišku Jičínskou, které podlehla 1/3 na sety. Díky druhému místo ve skupině si tak zahrála o 3. Místo. V tomto souboji dokázala porazit Báru Brodovou 3/1 a umístit se tak na 3. místě.

bottom of page