top of page

Juniorské béčko v Brně za účasti našich juniorů

V Brně v Ivanovicích se konal juniorský turnaj kategorie B, kde se představilo hned 10 našich hráčů a hráček.


B11

Největší zastoupení měli nejmladší kluci, kde se představil Max Pelikán, Sebastien Šíma a Lukas Pári. Nejdále se dokázal probojovat Max, který po výhře 3/0 a 3/1 došel až do semifinále, kde však nestačil na pozdějšího vítěze turnaje. Max si tak zahrál o třetí místo, bohužel i zde na svého soupeře nestačil v poměru 1/3 a obsadil tak nakonec 4. místo. Seba si po výhře v 1.kole a prohře ve čtvrtfinále zahrál plate o 5. – 8. místo, kde nejprve po vyrovnaném utkání nakonec prohrál 2/3 s Dominikem Forgáčem, a poté nestačil na dalšího soupeře 0/3. Celkově to znamenalo pro Sebu 8. místo. Lukáš vypadl hned v prvním kole a zahrál si tak o 9. – 16. místo. Luky si postupně připsal nejprve výhru, následně prohru a v posledním zápase po velkém boji nakonec prohrál 2/3 a skončil tak na 12. místě.


G13

Jedinou naší hráčkou v G13 byla Ella Pelikánová. Holek bylo pouze pět, a proto si zahrály jednu velkou skupinu, kde se utkala každá s každou. Naše hráčka si vedla velmi dobře, když během turnaj neztratila ani jeden set a připsala si tak na své konto první místo.



B13

Tři naši hráči si zahráli kategorii B13. Těmi byli Kristián Bořil, Jirka Hartmann a Sebastien Šíma. Přes první kolo se dokázal probojovat pouze Jirka, když zvítězil 3/2 na sety, následně však už nestačil na nasazenou jedničku turnaje. Jirka v následném platu o 5. – 8. místo dokázal zvítězit nejprve 3/0 a poté 3/2 a připsal si tak 5. místo. Seba a Kristián vypadli v prvním kole a zahráli si plate o 9. – 16. místo, kde byl nejprve oboum zápas skrečován a poté své zápasy prohráli. V posledním utkání se tak utkali proti sobě. Z vítězství se v tomto zápase nakonec radoval Kristián, když vyhrál 3/0. Kristián tak obsadil 11. místo a Seba místo 12.


G15

Další tři zástupkyně jsme měli v G13, kde si zahrály Ella Pelikánová, Alžběta Obrdlíková a Jasmína Absolonová. Zápasy v prvním kole a postup tak do semifinále dokázaly vybojovat Ella a Bětka. Obě hráčky v semifinále následně na své soupeřky nestačily a zahrály si tak proti sobě o 3. místo. Lépe si vedla Ella, která dokázala zvítězit 3/0 a obsadila tak 3. místo, Bětka místo 4. Třetí naše hráčka Jasmína nestačila v prvním kole na Ellu. V následném platu o 5. – 8. místo nejprve prohrála 0/3, poté ale dokázala vyhrát 3/0 a obsadit 7. místo.



B15 a B17

V kategoriích B15 a B17 se představili Michal a Radim Juráškovi. Nejprve si v sobotu zahráli B15 a oba v prvním kole nestačili na své soupeře, když Radim prohrál 0/3 a Michal v pětisetové bitvě 2/3. V platu o 9. – 16. místo se lépe vedlo Radimovi, který první dva zápasy dokázal vyhrát a nestačil až v posledním zápase na svého soupeře, celkově to tak stačilo na 10. místo. Naopak Michal prohrál první platový zápas právě se soupeřem, který si v posledním zápase dokázal poradit i s Radimem. V následných dvou zápasech si připsal výhru a skončil tak na 13. místě.

V kategorii B17 si hned v prvním kole zahráli proti sobě. Z vítězství 3/1 na sety se nakonec radoval Radim. Radim poté nestačil na silného soupeře a spadl do platu o 5. – 8. místo, kde mu nejprve soupeř zápas skrečoval a poté nestačil na Dana Burkarta 0/3. Radim tak nakonec obsadil suprové 6. místo. Michal si po prohře s Radimem zahrál o 9. – 11. místo, kde jediný zápas platu prohrál 1/3, neboť v zápase o 11. Místo mu soupeř zápas skrečoval.

bottom of page