top of page

Domácí úspěšné ženské áčko

Na našich domácích kurtech se tento víkend konal ženský turnaj kategorie A. V turnaji se představily Míša Čepová, Kristýna Vykouřilová, Marika Doubravová, Terka Zdubová, Verča Šromová a Ria Alexová. Nejvíce se dařilo Míši. Ta se probojovala až do semifinále, kde narazila na Zuzku Kubáňovou. Zápas byl o začátku velmi vyrovnaný, čemuž odpovídal i výsledek, když musel rozhodnout až pátý set. V tom se více dařilo soupeřce a Míša tak po prohře 2/3 spadla do boje o 3. místo. Její soupeřkou byla Terka Elznicová, Míša prohrála první dva sety a poté zápas pro fyzické vyčerpání skrečovala, což tedy nakonec znamenalo 4. místo.


Jen o jedno místo níže skončila Kristýna, která po čtvrtfinálové prohře se Zuzkou Kubáňovou ostatní zápasy zvládla a připsala si tak 5. místo. 6. místo obsadila další naše hráčka a tou byla Marika. Ta ve čtvrtfinále nestačila na pozdější vítězku turnaje Olgu Kolářovou. Marika se poté nadřela s Terkou Šlehoferovou, se kterou svedla pětisetovou bitvu. Tu se jí podařilo vyhrát, avšak poslední zápas, jak už bylo psáno výše, prohrála právě s Kristýnou.


Další dvě naše hráčky si zahrály plate o 9. – 16. místo, těmi byly Terka a Ria. Lépe skončila Terka, která v prvním platovém zápase porazila Petru Václavkovou 3/1 a následný souboj svedla s Denisou Rohunovou. Zápas ale po dvou prohraných setech skrečovala a skončila tak na 12. místě. Ria, která se ve svých 13 letech představila na svém vůbec prvním ženském turnaji, vyhrála svůj úvodní zápas v předkole. Poté však přišla série 3 proher. Nejprve nestačila na později třetí Terku Elznicovou, dále na Denisu Rohunovou a poté na Petru Václavkovou. V posledním zápase si ale dokázala poradit s Romanovou Adámkovou a Ria skončila na výborném 15. místě.


Naše poslední hráčka Verča nestačila v předkole na Terku Šlehoferovou, které podlehla 2/3 na sety. V následném platu o 17. – 21. Místo však dokázala vyhrát všechny tři své zápasy a obsadila tak 17. místo.


Fotogalerii z turnaje žen i mužů naleznete ZDE.

bottom of page