top of page

Martin Švec na posledním PSA sezony v Brazílii

Poslední zastávkou Martina Švece na tour po Jížní Americe je Sao Paulo v Brazílii. Po náročném programu v Paraguayi a Argentině, především díky velkým problémům s dopravou, se Martin přesunul do Brazílie. I tento přesun se neobešel bez komplikací, ale do místa konání se nakonec hráči dostali včas. Většina si jich udělala krátkou zastávku v Iguazu na nádherných vodopádech, ale ihned poté se již plně soustředili na nadcházející turnaj. Martin v něm byl nasazený jako č.7 a v 1. kole se střetl s Joeri Hapers z Belgie.


Martin vstoupil do utkání velice dobře a po výborném výkonu vyhrál první set 11/6. I druhý začal velice dobře, ale s postupem času se nechal čím dál tím více rozhazovat velice nečistou hrou soupeře, který často blokoval a do Martina vrážel a nakonec jej i zasáhl raketou do hlavy. Výsledkem byla ztráta třetí sady a zbytečné komplikace. Ve čtvrtém setu se však Martin dokázal zkoncentrovat a vrátit se ke hře ze sady první a utkání dovést do vítězného konce.


V dnešním nočním zápase však Martin nestačil na mladého Francouze Victora Crouina a podlehl mu za 47 minut 1/3 na sety. Martin sice vstoupil do utkání velice dobře a dokázal využít nervozity a několika chyb soupeře k zisku první sady. Dařilo se mu i zakončovat dobře rozehrané výměny, což znamenalo zisk sady 11/7. Od druhého setu však zcela vypadl z herního rytmu. Špatně se pohyboval, zbytečně kazil a na jeho hře se již projevovala značná únava a tréninkový výpadek. Výsledkem byla prohra všech dalších setů poměrem 2/11, 9/11 a 6/11 a konec letošní sezóny. Teď ještě na Martina čeká přesun zpět domů a přejme mu, ať proběhne bez komplikací.

bottom of page