top of page

ME juniorských týmů U15 a U17 2018

Ve švédském Malmö se konalo Mistrovství Evropy do U15 a U17. Z našich zástupců se na ME představili v týmu U15 Ria Alexová a v družstvu U17 Mara Panáček. V kategorii U15 byl český tým nasazen jako číslo 4. Poté co tým dokázal ve skupině vyhrát 3 zápasy, ten poslední proti týmu Holandska prohrál 1/2 na zápasy, a tak ve skupině obsadili 2. místo. To jim pro čtvrtfinálový boj přiřadilo tým Izraele. S tím si naši dokázali poradit v poměru 2/1 a senzačně tak postoupit do semifinále. Zde bylo jejich soupeřem Španělsko. Bohužel na to nestačili a podlehli 0/2. V boji o bronz se utkali s týmem Francie. Ta byla nad jejich síly, a tak se tým ve složení Kája Matoušek, Franta Procházka, Alex Kelar, Tamča Holzbauerová a Ria Alexová umístil na krásném 4. místě.


To český tým v kategorii U17, byl nasazený jako číslo 3. Ve skupinové fázi si na své konto připsal 3 výhry, avšak i jednu porážku. Nicméně i to nakonec stačilo na vítězství ve skupině a postup do čtvrtfinále z prvního místa. V tom se utkali s týmem Irska, které tak trochu překvapivě dokázali porazit 2/1 na zápasy.Velmi důležitý zápas dokázal vyhrát Mara se svým velkým soupeřem Samem Buckleym, kterého zdolal vůbec poprvé v kariéře. Svůj zápas vyhrála ještě Terka Široká a mohl se slavit postup do semifinále. V tom narazili na silný tým Anglie, kterému bohužel podlehli 0/3. V následném boji o 3. Místo byl jejich soupeřem tým Španělska. Po úvodním vítězství Mary český tým vedl 1/0. Bohužel to bylo jediná výhra v boji o bronzovou medaili, a tak se naše repre po prohře 1/2 musela smířit také se čtvrtým místem.


Každopádně jsou to skvělé výsledky pro oba juniorské týmy a díky patří i jednomu z trenérů reprezentací Honzovi Břeňovi!

bottom of page