top of page

Naše dívky se postaraly o 4 pódiová umístění na domácím juniorském áčku

V sobotu a v neděli se v našem domovském centru Viktoria konal letošní předposlední juniorský turnaj ČASQ kategorie A a náš klub na něm měl v konkurenci 116 hráček a hráčů velmi početné zastoupení. Nejlépe si vedla Verča Vejrostová, která si v sobotu připsala své premiérové vítězství na áčku!!! To se jí podařilo v kategorii dívek do 15 let, kde se ji ve finálové skupině podařilo porazit jak Evu Klimešovou (3/2), tak i Káju Šrámkovou (3/0). K sobotnímu zlatu přidala v neděli ještě stříbro v G17, když si ve skupině poradila po dlouhé době s velkou rivalkou Vendulou Boháčovou 3/1!


Druhé celkové vítězství přidala v kategorii dívek do 17 let Ria Alexová, která ve finále porazila poměrně hladce Verču. Ve skupině se jí před finálovým utkáním podařilo zdolat nasazenou jedničku Bětku Dufkovou.


Třetí výhru přidala Ella Pelikánová v G11, kde si se svými soupeřkami doslova pohrávala a hladce zvítězila. Asi nejvyrovnanějším zápasem pro ni byl zápas s Barčou Komárkovou, kterou i tak porazila 3/0. V neděli Ella doplatila na smolný los, když vypadla v 1.kole po pěkném zápase s Verčou Pavlatovou, na kterou nestačila v poměru 1/3 na sety. Další zápasy s přehledem ovládla a obsadila konečné 5.místo v G13.


V G13 se představila i Bětka Obrdlíková, která také prohrála v 1.kole, pak si ovšem připsala vítězství a poslední zápas svedla s Ellou, se kterou sice statečně bojovala, leč na zisk setu to nestačilo. Bětka tak obsadila krásné 6.místo.


V B17 se zúčastnil Martin Veselý. Ten ještě stále sbírá zkušenosti a tak nakonec po čtyřech prohrách obsadil konečné 16.místo.


V kategorii B19 si zahrál náš sváteční hráč Mara Paták, který všechny své zápasy prohrál a v konkurenci šesti borců skončil poslední. Turnaj si ale dle svých slov užil a rád přijde znovu!


V B15 se na velkém turnaji poprvé představila dvojčata Juráškovi. Lépe si vedl Radim, který sice nedokázal vyhrát žádný zápas, ale obsadil 20.místo. To Michalovi se sice zápas vyhrát podařilo, ale v pavouku to nakonec stačilo až na 21.místo. Nutno dodat, že pro kluky šlo hlavně o to získat přehled o tom, v jakém tempu se squash může hrát a získat motivaci k dalšímu tréninku.


Nejpočetnější zastoupení jsme měli v kategorii B11, kde si nejlépe vedl nakonec osmý Max Pelikán. Ten si ve 2.kole dokázal poradit s Tondou Kachlířem. Bohužel, poté už všechny své zbývající zápasy i přes obrovskou snahu prohrál. Devátý skončil Jirka Hartmann. Ten prohrál pouze svůj 1.zápas a pak už dokázal všechny své zbylé 3 zápasy dotáhnout do vítězného konce! Tonda Kachlíř obsadil po prohře v 1.kole s Maxem konečné 14.místo, když si v platu připsal jednu výhru a dvě prohry. Kristián Bořil a Sebastien Šíma bohužel vypadli již v předkole a v platu se pak utkali ve vzájemném zápase o 21.místo, kde se po výhře 3/1 nakonec radoval Kritián. Klukům se turnaj také líbil a už se těšíme na květnové domácí juniorské béčko!


Všem děkujeme a gratulujeme!


Kompletní výsledky turnaje naleznete zde:

bottom of page