top of page

Další prvo, druho a třetiligový víkend za námi


Třetí kolo první ligy mužů

Předposlední hrací víkend 1. ligy mužů se konal v Brně. Sobotní zápasy se odehrály v Zone4You v Brně na Lesné a ty nedělní na domácích kurtech našeho klubu, tedy v Centru Viktoria. Tým bojoval ve složení Kuba Zapala, Marek Panáček, Roman Švec, Petr Paleta a Marika Doubravová. V prvním utkání byl jejich soupeřem ostravský Corkers J, kterého se jim podařilo porazit 2/2 na zápasy a při shodném počtu setů rozhodly až jednotlivé míčky. Těch získal náš tým více a připsal si tak na své konto první výhru. V druhém sobotním zápase narazili na soupeře SK US Cibulka z Prahy. Utkání skončilo také 2/2 na zápasy, bohužel tentokrát více míčků uhrál soupeř. Nedělní zápasy na domácích kurtech rozehráli naši hráči s týmem Moravské Slavie Brno. Stejně jako v předchozích víkendových soubojích i tentokrát zápas skončil 2/2, avšak soupeř dokázal uhrát o set více. Poslední utkání Viktoria Brno Huslík sehrál s týmem Fajne z Ostravy. Po dvou výhrách a dvou prohrách i poslední zápas musely rozhodnout až jednotlivé body, kterých získal více náš tým. Celkově tak za víkend dokázal vybojovat dvě těsné výhry a dvě ještě těsnější prohry.


Před posledním hracím víkendem našemu týmu patří stále první příčka, ale před druhou Moravskou Slavii mají náskok pouhého jediného bodu. Uspokojivý je i fakt, že před posledním kolem je prakticky jisté, že tým nemůže skončit hůře než čtvrtý, čili nemůže sestoupit, což by i hlavní předsezonní cíl.

Druhá liga mužů

V druhé lize mužů máme zastoupení dvou týmů. Lépe si vedl tým Viktoria Brno VEEM Trading ve složení Martin Kollár, Ota Lizna, Ondřej Bořil, Roman Šebela, Jan Hráček a Radek Janíček. V prvním utkání se představili proti vedoucímu týmu ligy Zlínu, na který bohužel nestačili a podlehli mu 1/3 na zápasy. Následné zápasy však dokázali všechny vyhrát, když si nejprve v sobotu odpoledne poradili s naším druhým týmem 3/1 na zápasy. Nedělní zápasy sehráli s SC Fajne, který dokázali porazit 2/2 na zápasy a 10/8 na sety. Poslední víkendové klání sehráli s týmem Squash Slovácká, kterému nedali žádnou šanci a dokázali vyhrát 4/0 na zápasy. Díky skvělým výsledkům se probojovali ze třetího místa průběžného pořadí na místo druhé.


Náš druhý tým Viktoria Brno Bástr si také nevedl vůbec špatně. Tým ve složení Michal Štěpán, Tomáš Havlík, Aleš Tchuř a Filip Rozprým zvládl vyhrát hned první zápas a to proti týmu Znojma. Poté co každý tým vyhrál dva zápasy, musely rozhodovat až sety, které měli oba týmy shodně 7/7, a tak přišly na řadu body. O všem rozhodoval poslední pátý set, ve kterém Aleš Tchuř potřeboval uhrát alespoň bod. To splnil, a i když set prohrál 1/11, na nejtěsnější týmovou výhru o jeden bod to stačilo. Druhý zápas sehráli právě proti svým týmovým kolegům, na které však nestačili. Nedělní utkání začali opět na výbornou, když se jim podařilo ve veledůležitém utkání porazit tým Squash Slovácká 4/0 na zápasy. Jejich poslední utkání sehráli s vedoucím týmem soutěže, Zlínem. Ten byl nad jejich síly a museli se smířit s prohrou 0/4 na zápasy. Celkově tak dokázali vyhrát dva zápasy. V tabulce tak přeskočili tým Slovácká Slavia a před rozhodujícím kolem mají 1 bod náskoku na sestupovou pozici. Nyní tak má Viktoria Brno Bástr Team 27 bodů a Squash Slovácká bodů 26.

Třetí liga mužů

Předposlední kolo třetí ligy mužů se konalo v sobotu ve Zlíně a v neděli ve Žďáru nad Sázavou. Náš tým ve složení Tomáš Tauš, David Neugebauer, Martin Kopal, Petr Prášek a Vladimír Kolegar se v prvním zápase utkal s Moravskou Slavii Brno E, na kterou bohužel nestačil a prohrál 0/4 na zápasy. Naštěstí ve druhém sobotním zápase si Viktoria Brno Blueboard spravila náladu a dokázala porazit tým Moravské Slavie Happy Squash Club 2/2 na zápasy a 8/6 na sety. Nedělní utkání naši hráči rozehráli s týmem Active Squash Club, kde bohužel přišla další prohra 0/4 na zápasy. Stejně jako v sobotu ale naši hráči dokázali vylepšit svoji výkony a poslední víkendový zápas zvládli a porazili Moravskou Slavii Brno C a to 2/2 na zápasy a tentokrát 10/6 na sety.


Viktoria Brno Blueboard tak po předposledním hracím víkendu drží 5. místo v třetí lize.


bottom of page