top of page

Vezeme 2 bronzy z Czech Junior Open 2018

V Praze se konal mezinárodní juniorský turnaj kategorie Super Série Czech Junior Open 2018, kde se představilo hned 6 našich hráčů a hráček. V kategorii G13 to byla Ria Alexová. Ta se dokázala probojovat po dvou výhrách až do semifinále, kde bohužel v tak trochu předčasném finále nestačila na americkou hráčku Marii Arseniev, které podlehl 0/3 na sety. V posledním utkání tak bojovala o stupně vítězů s Evou Klimešovou. Z vítězství se po setech 11/4, 11/6 a 11/5 radovala nakonec Ria a celkově tak obsadila 3. místo.


Na stupních vítězů se objevil ještě Mára Panáček v kategorii B17. Ten po velmi dobrých výkonech postoupil až do semifinále. Zde byl jeho soupeřem Conor Moran z Irska. Na toho už byl však Mára krátký a po prohře 0/3 si připsal první prohru. Naštěstí to byla první a také poslední prohra, když v boji o 3. místo dokázal vůbec poprvé v kariéře porazit svého velkého rivala na mezinárodní scéně Tamáse Devalda z Maďarska 3/0 na sety a mohl se tak radovat z 3. místa.


Mezi nejlepších 10 hráčů a hráček se vlezla ještě Míša Čepová, která se představila v G19. Míša dokázal vyhrát svůj první zápas, v tom druhém už ale nestačila na ukrajinskou hráčku Nadiyu Usenko, a tak Míša spadla do platu o 5. – 8. místo. Zde si nejprve připsala prohru 0/3, následně svůj poslední zápas dokázala vyhrát 3/0 a obsadit 7. místo.


Ve stejné kategorii se představila ještě Terka Zdubová, ta bohužel nestačila na svoji soupeřku hned v prvním kole. Poté se představila v platu o 17. – 24. místo. Terka nakonec dokázala vyhrát všechny zbývající zápasy a celkově tak obsadila 17. místo. Nutně podotknout, že poslední dva zápasy musel rozhodnout až pátý set.


V nejvyšší chlapecké kategorii se na svém posledním juniorském turnaji představil Vojta Ryba. Bohužel se mu příliš nedařilo, poté co vypadl už ve druhém kole po velkém souboji s Chorvatem Roko Voncinou, kterému nakonec podlehl 1/3 na sety. V dalších zápasech Vojta už nenašel příliš velkou motivace, a tak po jedné prohře a skreči soupeře bojoval o 13. místo. Poslední zápas juniorské kariéry ale zakončil pětisetovou výhrou nad Finem Niskalou a byla to tak alespoň malá náplat na ne příliš vydařený turnaj.


Na Czech junior open se představila ještě Verča Vejrostová a to v G15. Hned v prvním kole měla těžkou soupeřku, se kterou svedla vyrovnaný souboj, avšak na výhru to nestačilo. A tak se utkala v platu o 17. – 32. místo. Nejprve dostala volný los a poté na ni čekala ukrajinská hráčka, se kterou si dokázala poradit 3/1 na sety. Následné dva souboje prohrála a nakonec to stačilo na 20. místo.

Czech Junior Open byl poslední prověrkou před blížícím se Mistrovstvím republiky juniorů 2018, které se bude konat v dnech 2.- 4.2.2018 v Praze na SB Centru.

Kompletní info o turnaji včetně výsledků naleznete zde:

bottom of page