top of page

British junior open 2018

Ve dnech 3.-7.1.2018 se konal při úvodu nového roku již tradičně největší juniorský turnaj na světě Dunlop British Junior Open 2018. Letos byl turnaj přesunut z Shefieldu do Birminghamu, což se nakonec ukázalo jako velký krok kupředu. Zdejší centra zajišťovala hráčům neuvěřitelné zázemí s vlajkovou lodí - skleněným kurtem na University Of Birmingham.



Turnaje se zúčastnilo celkem 620 hráčů z celého světa a Squash Viktoria reprezentovali 4 zástupci našeho klubu pod vedením trenéra Jana Břeňe.

Svou premiéru si zde užila Riana Alexová, která nastoupila v kategorii dívek do 13 let. Ria doplatila hned v úvodu na poměrně těžký los a své úvodní utkání s Egypťankou Fayrouz Abouelkheir (3/4) vyhrát nedokázala. Pod psychickou tíhou Britishe odehrála ještě jedno nevydařené utkání s velkou rivalkou Cholé Crabbé (BEL), které taktéž podlehla 0:3. Od následujícího dne Riana začala předvádět výkony, na které jsme u ní zvyklý, všechny zbylé duely vyhrála a obsadila tak při premiéře hezké 25. místo.

Dalším našim zástupcem byl Marek Panáček v kategorii BU17. Marek díky nemoci nepřijel na turnaj ve 100% formě, ale své úvodní utkání s Belgičanem Thimim Christiaensenem poměrem 3:1 zvládl. Z hlavní soutěže ho vyřadil až výše nasazený Lewis Anderson 5/8 z Anglie. Utkání bylo ve vysokém tempu což se zdálo být jako rozhodující a Marek to fyzicky nezvládl ustát a prohrál 0:3. Následně se prodíral pavoukem o konečné 17.-32. místo a po dvou prohrách a jedné výhře obsadil konečnou dělenou 27.-28. příčku.

V nejstarší kategorii do 19 let jsme měli hned dva zástupce a to v dívčí kategorii Michaelu Čepovou a v chlapecké Vojtěcha Rybu, který zde měl poslední juniorskou možnost v kariéře. Vojta odehrál velice dobré úvodní utkání s Muqtadir Nimji z Keni 3:0. Ve svém druhém, nutno říci, že taktéž velice kvalitním, duelu se mu však nepodařilo dotáhnout koncovku prvního setu a ve druhém se mu na konci ozvalo staré zranění kotníku. Zápas tak nedokázal získat ve svůj prospěch a díky zranění zbytek turnaje již skrečoval.

Michaela Čepová předvedla nejlepší výsledek z hráčů Squash Viktoria Brno. Úvodní duel ji soupeřka skrečovala a tak pošetřila síly a ve svém prvním ostrém startu překvapivě zdolala výše nasazenou Egypťanku Menna Hashem (5/8) poměrem 3:0. V postupu do čtvrtfinále ji však zastavila velmi dynamická hráčka ze Singapuru, Wai Yhann Au Yeong. Míša i díky tréninku v ostravském klubu Corcers předvedla opravdu skvělý výkon, ale bohužel vždy drobné zaváhání v koncovkách setů nakonec na vítězství nestačilo. V následujících duelech již bojovala spíše sama se sebou, neboť i jí se ozvalo zranění zad. Nakonec dosáhla svého i klubového nejlepšího umístění na tomto turnaji a to 15. místo.

Všem našim hráčům gratulujeme a přejeme rychlou regeneraci do startu závodního období v roce 2018!

bottom of page