top of page

Početná výprava na domácím juniorském áčku

B19

V nejstarší chlapecké kategorii se představil Vojta Ryba a Mara Panáček. Oba hráči dokázali své první dva zápasy bez problémů vyhrát a postoupili až do semifinále. Zde se utkali ve vzájemném utkání. Vojta měl bohužel v zápase problémy s kotníkem, a tak nakonec zápas za stavu 1/2 na sety a 10/8 skrečoval. Zápas o 3.místo už jen odpinkal a obsadil 4. místo. Mara se tedy dostal až do finále, kde svedl souboj s Matoušem Sochůrkem. Matouš však byl nad jeho síly a Mara tak obsadil výborné 2. místo.


G19

Nejlépe si vedla Míša Čepová. Ta si poradila se všemi soupeřkami bez ztráty setu a dokráčela si pro celkové vítězství. Na stupni vítězů se objevila ještě Terka Zdubová. Terka podlehla v semifinále Denise Rohunové 1/3 na sety, avšak v boji o 3. místo zabojovala a po vyrovnaném souboji si poradila s Terkou Širokou 3/2 na sety a 13/11 v pátém setu. Jako poslední hráčka v této kategorii se představila Ella Gálová. Ta si zahrála hned v úvodním předkole s Terkou Šlehoferovou a neměla to vůbec velké. Poté co prohrávala už 0/2 na sety, dokázala srovnat na 2/2, bohužel však nakonec na soupeřku nestačila a spadla do platu o 9. – 11. místo. Po jedné výhře a jedné prohře, nakonec Ella obsadila 10. místo.


B17

Jediným zástupcem v této kategorii byl Mara Panáček. Ten z pozice nasazené jedničky nezaváhal, i když v semifinálovém souboji mu velké problémy nadělal Petr Nohel, kterého udolal až v pátém setu. Mara si dokráčel pro turnajové vítězství, poté co finálový souboj vyhrál 3/0 nad Filipem Strouhalem.


G17

Velké zastoupení holek jsme měli v kategorii G17. Nejlépe dopadla Terka Zdubová. Ta se probojovala až do finále. Zde bohužel nestačila na Terku Šlehoferovou, a tak naše Terka obsadila 2. místo. Jen o jedno místo níže skončila Ella Gálová, která nestačila pouze na vítězku celého turnaje. Další hráčka Verča Vejrostová se v této kategorii představila vůbec poprvé, a tak spíše nabírala cenné zkušenosti. Každopádně po skreči v prvním kole postoupila mezi osm nejlepších a nakonec obsadila 7. místo. První turnaj v G17 to byl i pro Riu Alexovou. Ta měla v prvním kole za soupeřku týmovou spoluhráčku Terku. Na tu nestačila a spadla do platu o 9. – 16. místo. Nakonec po jedné prohře a následných dvou výhrách skončila na místě 13.


B15

Zde se představil pouze Martin Veselý. Martinovi první souboj soupeř skrečoval, tudíž turnaj rozehrál až proti Faridovi Farragovi. Ten byl nad jeho síly a Martin se následně představil v boji o 9. – 16. místo. I zde byli pro našeho hráče těžcí soupeři, když Martin s turnaji teprve začíná. Celkově z toho bylo 15. místo.


G15

V G15 se představily dvě naše hráčky, Ria Alexová a Verča Vejrostová. Lépe si vedla Ria, která se dokázala probojovat až do finále, kde nakonec nestačila na Tamaru Holzbauerovou. Verča prohrála v boji o semifinále 0/3 s Kateřinou Drábikovou, a tak se představila v platu o 5. – 8. místo. Oba dva zápasy zde vyhrála a turnaj zakončil na solidním 5. místě.


B13

Kategorii B13 si zahrál Max Gál a Patrik Antony. Lepšího umístění dosáhl Max, který dokázal vyhrát první kolo. Následně prohrál a spadl do platu o 9. – 16. místo. V platu nenašel žádného přemožitele a celkově obsadil tedy 9. místo. To Patrik nestačil na svého soupeře již v prvním kole a spadl do platu o 17. – 32. místo, kde předváděl velmi dobré výkony, které ho vyšvihly až na konečné 21. místo.


G13

Tři zástupkyně jsme měli v holčičí kategorii G13. 6. místo obsadila Ella Pelikánová, když prohrála ve druhém kole s pozdější vítězkou turnaje 0/3. Poté se jí podařilo porazit 3/0 Leonu El Nakhala. Poslední souboj svedla s Nikolou Štěpánovou, na kterou bohužel nestačila a podlehla jí 0/3. V prvním kole prohrály Bětka Obrdlíková a Anička Bilíčková. Obě hráčky se pak ukázaly v pětičlenné skupině, kde se utkaly všechny poražené z 1. kola o 9. -13. místo. Lépe si vedla Anička, která ve vzájemném souboji obou dívek vyhrála 3/0. Obě hráčky si poradily i s Denisou Kubíčkovou. Další dva zápasy prohrály, a tak Anička obsadila 11. místo a Bětka místo 12.


B11

V nejmladší chlapecké kategorii se utkalo hned 7 našich juniorů. Nejlépe si vedl Max Pelikán, když v hlavním pavouku prohrál s vítězem turnaje a utkal se v bojích o 9. – 16. místo. Po jedné výhře a dvou prohrách to stačilo na 14. místo. Jen o pozici níže skončil Tonda Kachlíř. Ten vyhrál svůj první a poslední zápas. 16. místo obsadil další náš hráč a tím byl Sebastien Šíma. Pro Sebastiena to byl stejně jako pro Tondu první turnaj a i on hned první zápas dokázal vyhrát. Na 17. místě skončil Jirka Hartmann. Sice mu v prvním kole příliš nepřál los a prohrál, pak už ale v žádném dalším zápase nezaváhal a připsal si na své konto 3 výhry a na svém prvním turnaji se rozhodně neztratil. Ve stejném platu se ukázal ještě Patrik Beck, Kristián Bořil a Lukáš Pari. Nejlépe se umístil Patrik, který obsadil 21. místo. Na turnaji dokázal vyhrát dva zápasy. O dvě místa níže skončil Kristián Bořil, poté co si v posledním zápase porazil s týmovým kolegou Lukášem. Souboj musel rozhodnout až pátý set. Ten vyhrál Kristián a obsadil 23. místo. Lukáš se umístil na místě 24. Pro oba dva kluky setaktéž jednalo o premiéru na turnajových kolbištích pod hlavičkou ČASQ.


G11

Jedinou zástupkyní v nejmladší holčičí kategorii byla Ella Pelikánová. Ta bohužel hned v prvním kole nestačila na Anetou Sezemskou, které podlehla 1/3. Následné dva zápasy se jí podařilo hladce vyhrát a obsadit tak 5. místo.


Fotogalertii z turnaje naleznete ZDE.


Kompletní výsledky ZDE.

bottom of page