top of page

Ria Alexová a Vojta Ryba vezou medaile z Belgian Junior Open


V Belgii se konal další ze série mezinárodních juniorských turnajů. Z našich hráčů se představili Vojta Ryba, Terka Zdubová, Míša Čepová, Marek Panáček, Verča Vejrostová a Ria Alexová. Nejlépe si vedla právě Ria. Ta v kategorii G13 ve skupinové fázi porazila obě své soupeřky, a tak postoupila do finálové skupiny o 1. – 3. místo. Zde nejprve dokázala porazit soupeřku z Ruska 3/1 na sety. Poté však nestačila na Chloé Crabbé z Belgii 0/3, která celý turnaj ovládla a Riatak obsadila naprosto skvělé 2. místo.


Umístění na bedně vybojoval ještě Vojta Ryba. Ten vyhrál své první kolo lehce 3/0. Následný čtvrtfinálový zápas s hráčem z Anglie musel rozhodnout až pátý set. V tom si lépe vedl Vojta a po vítězství 3/2 na sety postoupil do semifinále, kde na něj čekal velký rival Ondra Vorlíček. Vojtovi se bohužel nepodařilo navázat na předchozí zápas, neboť v semifinále dělal mnohem více chyb než soupeř a to se projevilo i na konečném výsledku utkání. Vojta prohrál 0/3, ale hlavu nesklopil a v zápase o 3. místo nedal soupeři z Maďarska žádnou šanci. Po výhře 3/0 obsadil výborné 3. místo.


V kategorii G19 se představila Míša Čepová. Ta bohužel vypadla hned v prvním kole, když po setech 9/11, 11/9, 11/5, 2/11 a 7/11 nestačila na Charlottu Jagger z Anglie. Následně v platu o 9. – 16. místo neztratila ani jeden set a po třech výhrách si dokráčela pro 9. místo.


Stejné místo obsadil i Marek Panáček v kategorii B17. Ten dokázal vyhrát úvodní kolo. V dalším kole už bohužel nestačil na Perryho Malika z Anglie v poměru 2/3 na sety. V platu o 9. – 16. místo své první dva zápasy dokázal vyhrát 3/1 na sety. Poslední souboj sehrál s belgickým hráčem a po setech 11/9, 5/11, 5/11, 11/9 a 11/9 se radoval z další výhry a tedy 9. místa.


Verča Vejrostová se představila v kategorii G15 a byla to pro ni zahraniční premiéra na turnaji kategorie Super Série. Ta si vybrala svou daň hned v 1.kole, kde schytala velký výprask od budoucí vítězky turnaji. Verča ale nesklopila hlavu a poté, co prohrála i první zápas v platu, se dokázala zkoncentrovat a zvítězit ve všech zbývajících zápasech, a proto se mohla radovat z velice slušného 13. místa.


Poslední naší hráčkou byla Terka Zdubová v G17. Ta bohužel hned v prvním kole nestačila na svoji soupeřku, pozdější vítězku turnaje, 0/3 na sety. Následný souboj byl velmi vyrovnaný a musel rozhodnout až pátý set. V tom se více dařilo soupeřce, a tak Terka spadla do platu o 13. – 16. místo. Zde si po dalších vyrovnaných soubojích připsala na své konto výhry 3/1 a poté 3/2. Celkově to stačilo na 13. místo.


Zle si nevedly ani dvě Slovenky hájící barvy našeho klubu. Klára Kohlerová i Ella Gálová v kategoriii G15 shodně podlehly pouze Angličance Torrie Malik. Klára tak obsadila parádní druhé místo a Ella získala bronz.


Všem hráčům a hráčkách gratulujeme!

bottom of page