top of page

Ria Alexová bronzová na Nordic Junior Open (Super Série)

Prvním velkým turnajem pro juniory v letošní sezóně je již tradičně Super Série Nordic Junior Open ve švédském Malmo. Letos se na ho zúčastnilo celkem 5 našich klubových hráčů, z celkového počtu 250 účastníků pod vedením trenéra Jana Břeně. Nejvýše nasazenými byli Riana Alexová (1) a Marek Panáček jako hráč č. 2.


V kategorii dívek do 17ti let hrála lehce zraněná Tereza Zdubová, která po sice nervózním, ale vítězném úvodním utkaní, nakonec opustila hlavní pavouk turnaje ve druhém kole s nasazenou jedničkou z Dánska Klarou Moller po prohře 0:3. Konečné 10. místo po závěrečné prohře s Terezou Širokou je i tak velmi příjemným uspokojením, protože v předešlých bojích přehrála jak Alessii Osbourne (IRL), tak i svou největší českou rivalku Terezu Šlehoferovou.


V nejstarší kategorii chlapců se představil Vojtěch Ryba, který se s přehledem dostal do čtvrtfinále. Zde po velmi slibném úvodu a vedení 2:1 nakonec nestačil na výše nasazeného Ira Scotta Gillanderse. V následných duelech Vojta nenašel potřebnou motivaci a nakonec obsadil 8. příčku.


Michaela Čepová si odehrála premiéru v kategorii dívek do 19ti let. Míša se od léta připravuje v Ostravě a je vidět, že pravidelným tréninkem udělala dobrou práci. Hrála zde velmi dobře a přemožitelku našla až ve čtvrtfinálovém utkání na raketě velmi zkušené Nadiya Usenko z Ukrajiny. Následně si poradila se Švýcarkou Sarah Lündi a v zápase o konečné 5. -6. místo nestačila na překvapivě vyřazenou jedničku turnaje Polku Karinu Tyma 1:3.

Kategorii chlapců BU17 premiérově okusil i Marek Panáček jako nasazená dvojka. Na Márovi byla vidět tíha vysokého nasazení od prvního duelu turnaje. Podobně jako Vojta a Míša ani Marek si nedokázal poradit se svým soupeřem ve čtvrtfinále a podlehl výborně bránícímu Švédovi Fritiofovi Jacobssonovi 0:3. Další duely už si zkušeně pohlídal a patří mu uspokojivé 5. místo.


Na jedinou medaili a zároveň největší úspěch našeho klubu dosáhla nejmladší hráčka výpravy Riana Alexová. Po postupu ze skupiny z prvního místa si ve čtvrtfinále poradila s Ruskou Varvarou Kliuevou 3:1. Nestačila tak až v semifinále na velmi houževnatou a mladičkou hráčku ze Španělska Ona Blasco, která nakonec celý turnaj i vyhrála. Riana v boji o bronzovou medaili suverénně přehrála slovenskou hráčku hájící barvy Holandska Annumarii Máchalovou 3:0.


Hráči ve Švédsku předvedli velmi slušné výkony a k ostré prověrce do startu nové sezóny jim gratulujeme a děkujeme jim za dobrou reprezentaci Squash Viktoria.

bottom of page