top of page

I z druhého mužského A turnaje putuje vítězství do Brna



Muži odehráli své druhé letošní áčko v Hradci Králové. Při neúčasti aktuální jedničky Daniela Mekbiba byli nejvýše nasazenými hráči Martin Švec a Ondřej Uherka. Z TOP 10 chyběli ještě Koukal, Solnický, Byrtus a Ertl. Do semifinále se probojovali všichni čtyři nejvýše nasazení hráči. První semifinálovou dvojici tvořili naši Martin Švec a Michal Jadrníček, druhou pak Ondřej Uherka a Petr Martin. Jak Martin, tak i Ondra, potvrdili svoje nasazení a po výhrách 3/0 postoupili do finále, když v průběhu turnaje neztratili ani set. Finálové klání začal podstatně lépe Ondra, který trpělivou hrou využíval častých chyb Martina a dostal se do vedení 2/0 na sety. Ve třetí sadě však Martin hru zpřesnil a začal získávat převahu. I nadále však bylo utkání velice vyrovnané. Po setech 11/8 a 11/9 srovnal Martin na 2/2 na sety a o vítězi tedy musela rozhodnout pátá sada. V té již měl Martin jednoznačně navrch a značně unaveného Ondru porazil 11/3 a připsal si své druhé vítězství v kariéře na mužském áčku. Druhé místo bral tedy Ondra Uherka. Velmi dobře zahrál i Michal Jadrníček. Ten dokázal porazit ve čtvrtfinálovém boji Jaroslava Čecha, když musel rozhodnout až pátý set. Semifinálový boj svedl s Martinem, na kterého nestačil v poměru 0/3. V posledním zápase byl Michalovým soupeřem Petr Martin. 3. místo nakonec vybojoval po výhře 3/0 Petr Martin. Michal tedy bral 4. místo. Posledním naším hráčem na turnaji byl Matej Hrnčiřík. Ten svedl osmifinálový souboj s Lukášem Jelínkem. Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný. V souboji musel rozhodnout až pátý set a ten bohužel skončil v neprospěch našeho hráče výsledkem 10/12. Další zápasy Maťo vyhrál bez problémů a nakonec tak obsadil 9. Místo.


Zároveň se konal i C turnaj v Uherském Hradišti a v Ostravě. V Ostravě si zahrál Tomáš Havlík, Aleš Tchuř a Robert Alexa. Nejlépe si vedl Tomáš. Ten měl velkou smůlu na los a z pozice nasazené 2 turnaje schytal v prvním kole Patrika Pelecha, kterému podlehl 0/3 na sety. Následně však všechny zápasy dokázal vyhrát a skončil celkově na 9. místě. Ve stejném platu se ukázal i Robert Alexa. Robert prohrál v osmifinále s Martinem Vaňkem 1/3. Nutně podotknout, že všechny sety byly velmi vyrovnané. V boji o 9. – 16. místo si nejprve Robert připsal výhru, následně však dvě prohry, a tak nakonec obsadil 12. místo. Posledním hráčem byl Aleš Tchuř. Ten bohužel prohrál už v předkole. V následném boji o 17. – 32. místo si na konto připsal 2 výhry a jednu porážku. Celkově to stačilo na 19. místo.


Na turnaji v Uherském Hradišti se představil Michal Štěpán, Michal Vaněk, Filip Rozprým a David Neugebauer. Nejlépe dopadl Michal Štěpán. Ten se dokázal probojovat až do semifinále. V tom dokonce vedl 2/0 na sety, jenže zápas nedokázal dotáhnout do vítězného konce. Boj o 3. místo začal podobně, když vedl 1/0 na sety. Nakonec ale stejně jako semifinálový zápas i tento souboj se mu nepodařilo vyhrát. Michal obsadil solidní 4. místo. Michal Vaněk na celém turnaji prohrál pouze jediný zápas a to v osmifinále. Skončil tedy na 9. místě. Ve stejném platu se představil i David. David v hlavním pavouku vypadl se svým spoluhráčem Michalem Štěpánem. První zápas v platu se mu podařilo vyhrát. Následné dva zápasy prohrál nejprve 1/3 a poté 2/3 a celkově tak skončil na 12. místě. Posledním naším hráčem byl Filip. Ten bohužel nestačil už v předkole na svého soupeře a spadl tedy do boje o 17. – 32. místo. Zde si vedl velmi dobře a po třech výhrách nakonec obsadil 17. místo.

bottom of page