top of page

Vojta Ryba a Marek Panáček vítězí na juniorském áčku

O víkendu se konal juniorský turnaj v Hradci Králové a Pardubicích. Nejlépe si vedli Vojta Ryba a Marek Panáček. Vojta se představil v kategorii B19 a první tři svoje zápasy dokázal vyhrát 3/0 na sety a díky tomu se probojoval až do finále. V tom se utkal s Matoušem Sochůrkem. Vojta začal velmi dobře a rychle vedl 2/0 na sety. Třetí set se mu moc nevyvedl a prohrál jej 9/11. Naštěstí se ve čtvrtém setu zkoncentroval a po výhře 3/1 vyhrál celý turnaj. Ve stejné kategorii si zahrál i Marek Panáček. Bohužel po úvodní výhře narazil ve druhém kole právě na Vojtu a po prohře 0/3 spadl do platu o 5. – 8. místo. Zde oba své zápasy dokázal vyhrát. Nejprve porazil 3/0 na sety Petra Nohela a poté 3/1 Karima Farraga. Nakonec tak obsadil 5. místo.

Své umístění vylepšil v neděli ve své druhé kategorii - B17. Marek v průběhu turnaje ztratil pouze jeden set v semifinále a mohl se radovat z konečného vítězství.


Dále se na turnaji představily Ria Alexová a Verča Vejrostová a to v kategorii G15. Lépe nakonec skončila Ria, která se v semifinálovém utkání utkala právě s Verčou. Tu porazila 3/0 a postoupila do finále. V něm bohužel na soupeřku nestačila a tak obsadila 2. místo. Verča si po prohře s Riou zahrála o 3. Místo, kde na ni čekala Kateřina Drábiková. Verči se zápas moc nepovedl a soupeřce podlehla 6/11, 3/11 a 2/11.


Prvního turnaje nové sezóny se zúčastnily Bětka Obrdlíková a Anička Bilíčková v kategorii G13. Pro Aničku to byl vůbec první turnaj v kariéře. Obě hráčky měly velmi těžké soupeřky a tak hlavně sbíraly cenné zkušenosti. Po několika prohrách sehrály poslední zápas proti sobě a po výhře 3/1 se z prvního vítězství na turnajích ČASQ radovala Bětka, která obsadila 8. místo. Anička tedy patří místo deváté.


Prvního turnaje sezony se zúčastnil i nejmladší hráč víkendové výpravy, kterým byl Patrik Beck. Patrik si zahrál kategorii B11. Odehrál celkově tři zápasy a na své konto si připsal výhru v jednom setu a mnoho zkušeností k tomu. Celkově skončil na 8. místě.


Nakonec se v turnaji představili i sourozenci Gálovi. Mladší z nich, Max, si zahrál v kategorii B13. Max první dva zápasy prohrál. Naštěstí v posledním zápase se mu bilanci povedlo vylepšit a po výhře 3/1 obsadil konečné 11. místo. To jeho starší sestra, Ella, si v G17 vedla o poznání lépe. Ella se probojovala až do finále, když své první dva zápasy vyhrála shodně 3/1 na sety. Finálový souboj svedla s Terkou Šlehoferovou. Na tu však nestačila a po prohře 0/3 obsadila výborné 2. místo.

bottom of page