top of page

Dan Mekbib končí v 1.kole na PSA turnaji v Palmerston North


Své turné po Novém Zélandě zahájil Daniel Mekbib. Během svého měsíčního pobytu odehraje celkem tři turnaje, první s dotací $10000 a další dva s dotací $15000. Již v úterý nastoupil v Palmerstonu v kvalifikaci NZ International Classic. V jejím 1. kole se střetnul s domácím Sionem Wigginem, aktuálně 312. na PSA, a bez problémů si přes něj zajistil postup do včerejšího kvalifikačního finále, když jej v tréninkovém tempu zdolal 11/2, 11/2 a 11/5. Tam předpokládal, že jeho soupeřem bude Egypťan Mohamed Elsherbini. Ten se ovšem na poslední chvíli z turnaje odhlásil a tak se utkal s Angličanem Bradley Mastersem (PSA 205.). Dan opět potvrdil roli favorita a poměrně snadno si zajistil postup do hlavní soutěže po výhře 11/6, 11/7, 11/3. Los mu přisoudil soupeře, kterého si Dan přál a byl jím aktuálně 82. hráč světového žebříčku, domácí Evan Williams.


Po velice vyrovnaném průběhu Dan bohužel na Evana nestačil a podlehl mu 1/3 po setech 14/12, 12/14, 8/11 a 8/11. Oba dva odehráli utkání ve vysokém tempu, soupeř však dokázal udělat méně nevynucených chyb, což rozhodlo o výsledku utkání. Taktéž levoruký Evan hrál výborně především na bekhendu, kde míče "lepil" na boční stěnu a byl velice přesný. Dan se tak musel převážně bránit, což ho stálo hodně sil. Utkání bylo opravdu velice vyrovnané a pohledné, na čemž se shodli i přihlížející diváci, kteří také zkonstatovali, že již dlouho neviděli od Evana tak kvalitní výkon, jaký předvedl právě proti Danovi. Škoda ....


Nyní se Dan přesune do Invercalgillu, kde od příštího úterý nastoupí v jako nasazená trojka v kvalifikaci turnaje ILT-Community Trust NZ Southern Invercargill Open 2017.

bottom of page