top of page

Jsme mistry ČR družstev 2017 do 15 let



O víkendu 3. -4. 5. 2017 se v olomouckém centru Omega uskutečnilo MČR družstev do 15 let. Na MČR jsme vyslali tým ve složení Marek Panáček, Max Pelikán, Riana Alexová a Ella Pelikánová. Na vše dohlíželi naši trenéři Jan Břeň a Roman Švec. MČR se zúčastnilo celkem 11 týmů, a tak se týmy nejdříve utkaly ve dvou 4 členných skupinách a jedné trojčlenné, po kterých se následně vítězové skupin utkali o 1. -3. místo, druzí o 4. -6. místo, třetí o 7. -9. místo a dva čtvrtí ve vzájemném zápase o 10. místo.


Náš tým byl do turnaje tak trošku nesmyslně nasazen jako č. 4 a hned ve skupině nás tak čekal zápas s velkými favorit turnaje a obhájci titulu ze Strahova. Dále jsme se utkali s týmy z Opavy a Ostrava squash klubu. Oba tyto týmy jsme porazili vcelku hladce, když své zápasy prohrál akorát benjamínek naší výpravy, teprve šestiletý Max Pelikán. V rozhodujícím zápase o medaili se Marek Panáček zhostil role favorita s ledovou tváří a postup zpečetila Ria, a po sobotě tak bylo jasné, že kategorie U15 bude mít nového mistra.


V neděli na nás ve skupině o 1. -3. místo čekaly týmy Corkers Ostrava a Moravská Slavia Brno. Rozhodujícím faktorem hrajícím v náš prospěch se nakonec ukázala být šíře kádru. Benjamínek Max skvěle plnil roli posunovače a Marek, Ria a Ella přidávali potřebná vítězství. Tým Corkers Ostrava jsme porazili 3/0 na zápasy. S Morendou si Marek nejdřív poradil s Martinem Štěpánem a vše tak mohla rozhodnout Ria v zápase proti Karolíně Šrámkové. Svou roli zvládla, nervozitu přešla a nakonec si připsala důležité vítězství 3/0 a mohli jsme se radovat z titulu, který jsme v kategorii U15 získali opět po roční pauze! Druhé místo získala Corkers Ostrava, která porazila Morendu 2/1 na zápasy.


Veliká gratulace patří všem hráčům i trenérům!

bottom of page