top of page

Martin Švec a Ondra Uherka na turnajích s dotací $10 000


Na posledním turnaji v Jižní Americe se představil Martin Švec. Turnaj se konal v hlavním městě Paraguaye s dotací $10000. Vicemistr ČR z roku 2016 byl mezi nasazenými v hlavní soutěži, a tak ho v prvním kole čekal opět hráč z kvalifikace. Martin nezačal úplně přesvědčivě a první set prohrál 8/11. Poté se však zkoncentroval, když využil velice nepříjemných podmínek, neboť kurt připomínal spíše kluziště, načež Martin začal hrát velké množství kraťasů. Ty na jeho mexického soupeře Mileda Zarazuu naštěstí platily a Martin si připsal důležitou výhru 3/1. Ve čtvrtfinále na něj čekal kanadský hráč Shawn Delierre, kterému patří 94. místo PSA žebříčku. Martin začal rozporuplně a po několika chybách prohrával 3/8. Pak ale přepnul na vyšší obrátky a výsledkem bylo 8 bodů v řadě


a zisk první sady. Martin hrál výborně, ale v následujících dvou setech mu vždy těsně utekla koncovka a ve čtvrtém setu byl již soupeř lepším hráčem. Nakonec zápas skončil prohrou Martina 1/3 na sety. Nyní se náš hráč po třech odehraných turnajích vrací zpátky do České republiky s vědomím, že si na jihoamerické tour zajistil solidní příjem bodů, který by jej mě posunout někam ke 125. místu na žebříčku PSA.


Ve stejnou dobu se konal i turnaj s dotací $10000 v anglickém městě Bishop’s Storford. Na tomto turnaji se představil Ondra Uherka, který byl nasazen jako číslo 5 do kvalifikace. V prvním kole ho čekal lokální hráč z Anglie. Ondra tomuto soupeři nedal vůbec žádnou šanci a se soupeřem si poradil poměrně lehce a rychle. Ve finále kvalifikace byl jeho soupeřem další anglický hráč Mark Fuller. Zápas se od začátku nevyvíjel moc dobře. Ondra sice nehrál špatně, soupeře tlačil, ale Mark udělal za celý zápas pouze jednu nevynucenou chybu, což rozhodlo. Celkově se tedy Ondrovi nepodařilo urvat ani jeden set a prohrál 0/3 a s turnajem se rozloučil ve finále kvalifikace.

bottom of page