top of page

Poslední áčkové a céčkové turnaje sezony 2016/2017

Muži A

V našem centru se konal poslední mužský a ženský turnaj kategorie A v této sezóně. Mezi muži si nejlépe vedl Dan Mekbib, který dokázal celý turnaj

vyhrát. Jeho soupeři během turnaje byli Kamil Staněk, Maťo Hrnčiřík, v semifinále Michal Jadrníček a ve finále Kuba Solnický. Se všemi hráči si dokázal poradit 3/0 na sety. Dobrý turnaj sehrál i Michal Jadrníček, který prohrál pouze v semifinále právě s Danem. Michal však sehrál nejtěžší zápas o kolo dříve, kdy ho čekal týmový kolega Vojta Ryba. Souboj musel rozhodnout až pátý set a v něm zvítězil právě Michal nejtěsnějším možným skórem 11/9. Pouze jediný zápas prohrál také Matěj Hrnčiřík, který stejně jako Michal nestačil jen ve čtvrtfinále na Dana Mekbiba, a tak se představil v boji o 5. – 8. místo. Zde si nejprve dokázal poradit s Vojtou Rybou 3/0 a následně stejným poměrem i s Ondrou Vorlíčkem a obsadil tedy 5. místo. 7. místo obsadil Vojta, když prohrál se dvěma týmovými kolegy, nejprve s Michalem 2/3 na sety a poté s Maťem 0/3. V posledním zápase ho čekal Benjamin Bergel. Vojta posbíral zbytky sil a zápas dokázal vyhrát 3/1. Na áčku se představili poprvé i Michal Štěpán a na divokou kartu Tomáš Havlík. Lépe si vedl Michal, který dokázal v předkole porazit soupeře a postoupil mezi 16 nejlepších. Následně měl za soupeře Vojtu Rybu, na kterého nestačil a zahrál si o 9. – 16. místo. Zde nejprve svedl velmi vyrovnaný zápas s Vlastimilem Kozákem a rozhodl až pátý set, který vyhrál Vlastimil. Ani v dalším zápase Michalovi nepřálo štěstí a zápas prohrál 1/3. V posledním zápase mu souboj soupeř skrečoval a Michal na svém prvním A turnaji obsadil 15. místo. Tomáš Havlík nestačil v předkole na Kamila Staňka, kterému podlehl 0/3, a tak se představil v platu o 17. – 32. místo. První kolo měl volné a v tom druhém se představil proti Martinovi Ředinovi. Ani tady Tomáš nedokázal vyhrát a soupeři podlehl 0/3. Předposlední zápas náš hráč nezačal moc dobře a velmi rychle prohrával 0/2 na sety. Tomáš se však dokázal vzchopit a dorovnat na 2/2. Bohužel poslední set prohrál a celkově na soupeře nestačil v poměru 2/3 na sety. Poslední zápas Tomáš sehrál s Martinem Kollárem. Utkání se mu podařilo vyhrát a turnaj zakončil vítězstvím a celkovým 23. místem.


Ženy A

Mezi ženami nejlépe skončila Kristýna Vykouřilová. Ta v prvním kole narazila na nepříjemnou protivnici Olgu Kolářovou, která se po porodu vrací do squashové pohody. Lépe si nakonec vedla Olga, když dokázala vyhrát 3/1. Kristýna spadla do platu o 5. – 8. místo, kde nejprve měla volné kolo a poté tak trochu překvapivě nestačila na Denisu Rohunovou v poměru 1/3 na sety. Kristýna tedy obsadila celkově 6. místo. Další naše hráčky Dana Ondrejová, Tereza Zdubová a Veronika Šromová nedokázaly vyhrát své zápasy v předkole, a tak se všechny tři utkaly mezi sebou ve skupině o 9. – 11. místo. Nejlépe si vedla Verča, která dokázala oba zápasy vyhrát 3/0 a obsadila tedy 9. místo. 10. místo patřilo Terce, která dokázala porazit Danu 3/0, což znamenalo 11. místo pro Danu.


Muži C v Ostravě

Na turnaji se z našich představil pouze Pavel Krajsa. Hned v prvním kole měl těžkého soupeře a všechny sety rozhodovaly až koncovky, když po setech 9/11, 10/12 a 10/12 nakonec svůj první zápas Pavel prohrál. V druhém zápase ho čekal Michal Dvořák. Zápas začal velmi vyrovnaně a první sadu musel rozhodnout tie-break. Ten dokázal vyhrát náš hráč v poměru 17/15. V následující fázi zápasu se více dařilo Pavlovi a zápas dokázal vyhrát 3/1 na sety. Předposlední zápas Pavel prohrál 1/3. V posledním utkání se představil v boji o 11. místo. Ten mu vyšel, když dokázal porazit Ladislava Švábka 3/0.


Muži C v Praze

Zastoupení na mužském turnaji kategorie C v Praze jsme měli pouze v osobě Antona Giertliho. Ten si v prvním kole nedokázal poradit s Martinem Paroulkem a spadl do platu o 33. – 64. místo. Zde se nejprve představil proti Hynkovi Jičínskému. Anton na soupeře nestačil a prohrál 1/3. V dalším souboji ho čekal Josef Petrák, i ten však byl nad jeho síly a náš hráč prohrál 0/3. Poslední zápas byl skrečován ve prospěch našeho hráče, a tak Anton obsadil 39. místo.


Fotogalerie z turnaje zde:

bottom of page