top of page

Marek Panáček vicemistrem Evropy


Výbornou reprezentaci předvedli na Mistrovství Evropy juniorů do 15ti a 17ti let dva hráči našeho klubu Marek Panáček a Michaela Čepová.


Marek Panáček byl jmenován jako kapitán mladšího týmu do 15ti let, kde byl společně s Karímem Farragem, Terezou Širokou, Lubošem Walterem a Eliškou Jičínskou. Marek svou roli zvládnul bez jediného zaváhání a byl tak největší oporou týmu, který se probojoval do finále ME proti týmu Anglie. Zde hráči okusili jedinou porážku v turnaji. Karím Farrag nestačil na Bena Smitha 0:3. Marek dal ještě týmu šanci, když srovnal stav utkání na 1:1 po výhře nad lehce favorizovaným Adamem Goadem 3:0. V rozhodujícím duelu nestačila Tereza Široká na výborně hrající Katie Malliff 0:3, ale i tak česká reprezentace se ukázala, že patří k evropské špičce a zaslouženě si vybojovala stříbrnou medaili.


Michaela Čepová byla nominována do staršího výběru U17 společně s kapitánem Viktorem Byrtusem, Filipem Strouhalem, Matyášem Dufkem a Terezou Šlehoferovou. Hráčům se ve skupině nepodařilo zdolat pouze velmi silný tým z Holandska. Postupovali tak z druhé pozice a ve čtvrtfinále se utkali s několikanásobnými mistry Evropy Anglií. Ani zde náš tým bohužel nenašel recept, jak Angličany sesadit z trůnu. Po prohře Michaely Čepové s vícemistryní Evropy Elise Lazarus (do 19ti let) 0:3, výhře Viktora Byrtuse nad Samuelem Toddem 3:0 a druhé prohře Filipa Strouhala s Benjaminem Sockettem 0:3 se tým musel smířit s faktem, že se letos do vytouženého semifinále nepodívá, a že bude bojovat o 5.-8. příčku. Zde si hráči perfektně poradili s týmem z Francie, když první bod přinesla Michaela proti Johanně Pigeat po výhře 3:0. Další bod přidal Viktor Byrtus, když přehrál v místy exhibičním duelu Noaha Hateau 3:0. V závěrečný den šampionátu se náš výběr utkal s velmi silným týmem Skotska. Filip Strouhal podlehl v úvodním utkaní Christopherovi Murphymu 0:3, Viktor ve velmi těžkém zápase zdolal Alasdaira Protta 3:0 a na závěr naše svěřenkyně Michaela Čepová nedala šanci Maddie Orr a tím se tým do 17ti let mohl částěčně uspokojit s 5. místem v Evropě.


Trenérem obou reprezentačních výběrů byl náš Jan Břeň a Jan Mutina.


Oběma našim svěřencům gratulujeme k dosaženým výsledkům a kvalitní reprezentaci jak našeho klubu, tak i země.

bottom of page