top of page

Ondra Uherka na PSA Irish Open $15000


Ondra Uherka se po nevýrazných výkonech z poslední doby konečně výsledkově zvedl a výrazně si tak vylepšil náladu! Na PSA Irish Open s dotací $15000 se představil v kvalifikaci proti 99. hráči světa Tomu Fordovi z Anglie. Ondra hrál dle svých slov uvolněně, hodně útočně a vyvaroval se zbytečných chyb, které naopak Tom v rozhodujících chvílích udělal a tak se po 47 minutách a výhře 3/1 na sety mohl radovat ze své první výhry na PSA turnajích nad hráčem z TOP 100 světového žebříčku.


Ve finále kvalifikace čekal Ondru trochu těžší oříšek v podobě 77. hráče světa Carlose Cornese ze Španělska. Ondra si přenesl herní pohodu ze zápasu s Fordem a i zde se nakonec radoval z tak trochu překvapivé výhry 3/1 na sety a postupu do své první hlavní soutěže na tak velkém turnaji!


V hlavní soutěži Ondrovi nepřál los, neboť na něj v 1.kole čekal nejvýše nasazený hráč Abdulla Al Tamini z Kataru. Ondra se snažil a bojoval, ale na Abdullu to bohužel nestačilo a podlehl mu 6/11, 8/11, 5/11. I tak ale může Ondra být než jen spokojený jak s výsledky, tak i předvedenou hrou. Porazit dva hráče z první stovky žebříčku během dvou dní se našim hráčům zas tak často nedaří a my jen doufáme, že nejen Ondra, ale i ostatní hráči na Ondrovi výkony z Dublinu naváží!!!


Výsledky turnaje naleznete zde:


bottom of page