top of page

Kristýna Vykouřilová senzační vítězkou mužského céčka

Na dubnovém mužském turnaji kategorie C ve Vyškově jsme měli velmi početné zastoupení! Hned 8 z 31 účastníků bylo z našeho klubu a nutno dodat, že rozhodně zanechali významnou stopu. Turnaje se zúčastnilo 29 mužů a 2 ženy a právě jedna z nich nakonec celý turnaj ovládla. Kristýna Vykouřilová se tak stala zcela nečekanou vítězkou, když si připsala vůbec první medailové umístění mezi muži a to rovnou to nejvyšší a tak slaví svůj největší úspěch kariéry na mužských turnajích. Cesta Kristýny ale rozhodně nebyla vůbec lehká, neboť dvakrát slavila až po 5 setech včetně finálového zápasu s Martinem Kollárem, dvakrát vydřela výhru ve 4 setech a jen v 1. kole zvládla zápas bez ztráty kytičky!


Aby úspěchů nebylo málo, tak ještě Michal Štěpán přidal bronzovou medaili. Michal podlehl v semifinále právě Kristýně 1/3 na sety a tato porážka jej určitě mrzela. Třetí místo je však pro Michala určitě úspěchem!


Tomáš Havlík trochu zaostal za očekáváním, ale vzhledem k dlouhodobému nachlazení je 13. místo nakonec dobrým výsledkem. Všichni ostatní naši hráči bohužel vypadli již v 1. kole a utkali se tak “pouze“ o 17. -31. místo. Nejlépe si vedl Pavel Krajsa, který skončil na 18. místě. Velkou bitvu svedl s Martinem Kopalem, kterého udolal až v 5. setu a Martin následně po skreči od soupeře obsadil 19. místo. Robert Šťastný nakonec vydřel výhru nad dalším naším hráčem Tomášem Taušem 11/8 v pátém setu a poradil si se soupeřem v boji 21. místo! Tomáš Tauš turnaj zakončil také vítězstvím a patří mu 23. místo. První dva zápasy se nepovedly Borisi Henešovi, pak ale našel ztracenou formu a ve zbylých zápasech vyhrál a patří mu 25. příčka.


Kompletní výsledky turnaje naleznete ZDE:


Ve stejném termínu se konalo céčko i v Praze měli jsme zde dvojí zastoupení. Lépe si vedl Anton Giertli, který svedl několik mnohasetových bitev a nakonec skončil ve skoro 40ti členné konkurenci na výborném 11. místě! To David Neugebauer bohužel nestačil na svého soupeře v předkole a utkal se tak o 33.-38. místo.

bottom of page