top of page

Daniel Mekbib z kvalifikace až do semifinále PSA $10000 v Galway

V irském městě Galway se konal PSA turnaj s dotací $10000. Turnaje se zúčastnili dva naši hráči Daniel Mekbib a Ondřej Uherka. Velmi dobře si vedl Dan. Ten se v prvním kole kvalifikace představil proti místnímu hráči. Tomu nedal vůbec žádnou šanci a z kurtu ho vyprovodil 3/0 po setech 11/2, 11/1, 11/2. Ve finále kvalifikace se představil proti hráči z Anglie Nicku Mulveymu. Dan si pohlídal své nasazení v kvalifikaci jako číslo 1 a se soupeřem si poměrně lehce poradil 3/0 na sety. Po losování hráčů z kvalifikace byl Danovi přiřazen hráč první světové stovky Tom Ford z Anglie. Dan se však soupeře vůbec nezalekl a velmi dobrou hrou jej dokázal poměrně hladce a překvapivě porazit 3/0 a tak ho čekal boj o semifinále.


V tom se představil proti hráči z Egypta Shehabu Essamovi. Tomuto hráči patří 77. místo na světovém žebříčku. Zápas byl velmi vyrovnaný a rozhodovaly maličkosti. První a třetí set se podařilo vyhrát egyptskému hráči. Naopak ten druhý a čtvrtý Danovi. A tak musel rozhodnout až pátý set. V tom se více dařilo našemu hráči a zápas zvládl dotáhnout do vítězného konce, poté co pátý set skončil 12/10 v jeho prospěch. V semifinálovém klání Dana čekal jeho finálový soupeř z nedávného turnaje ve Francii, kterým byl Jens Schoor. Dan nehrál vůbec špatně, ale to stejné se dalo říct o Jensovi. Bohužel o trochu lépe hrál právě Jens a zápas po 60. minutách skončil výhrou tohoto hráče 3/1 na sety. Dan tedy skončil v semifinále a připsal si nejlepší výsledek na okruhu PSA.


Náš druhý hráč, Ondra Uherka, se představil také v kvalifikaci. V prvním kole si dokázal poradit s místním hráčem, kterému nedal šanci a zápas skončil jasně 3/0 na sety. O postup do hlavní soutěže svedl náš hráč souboj s Emyrem Evansem z Walesu. Očekával se vyrovnaný zápas. První set skončil lépe pro Emyra. V tom druhém se naopak dařilo více Ondrovi a set vyhrál 13/11. Bohužel třetí set skončil v neprospěch našeho hráče 9/11. Stejně taky i ten čtvrtý a Ondra se s turnajem rozloučil ve finále kvalifikace.


Hráčům gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci klubu!


Výsledky z celého turnaje naleznete ZDE.

bottom of page