top of page

Michal Štěpán vítězem domácího "céčka" mužů


Prvního vítězství ve své kariéře na turnajích vyšší kategorie (A, B, C) organizovaných pod hlavičkou ČASQ dosáhl Michal Štěpán. Na včerejším "céčku" VEEM TRADING CUPU, kterého se zúčastnilo celkem 42 hráčů z celé ČR a jehož jsme byli pořadateli, Michal dokonale využil domácího prostředí a dosáhl na svůj největší úspěch v dosavadní kariéře. Cestu za prvenstvím však neměl vůbec jednoduchou. Do turnaje byl nasazen jako č.4 a od prvního kola se řádně nadřel. Musel porazit velice houževnatého a dobře hrajícího Hynka Jičínského (12/10, 11/7, 11/5), v osmifinále pak Romana Marka (7/11, 11/6, 11/5, 11/5), namále měl i ve čtvrtfinále, kde po velkém obratu nakonec zdolal 3/2 Jiřího Borovičku, kterého doslova uvařil (9/11, 8/11, 11/7, 11/2, 11/4). V semifinále se utkal s Jirkou Duškem a opět to byl boj do posledního míče. Michal vedl 2/0 na sety, ale po předchozích těžkých utkáních i jemu začaly docházet síly. Třetí set prohrál 2/11 a ve čtvrtém prohrával 7/10. V tom okamžiku mu velice pomohl soupeř, který třemi chybami "sám" srovnal na 10/10.


Následně měl Michal pět mečbolů a využil až ten poslední a vyhrál 16/14 a slavil postup do finále. Tam se utkal se "starým známým" ze Sportprofit tour Martinem Kollárem, který měl cestu do finále podstatně jednodušší. Na obou hráčích již bylo od začátku zápasu vidět, že toho mají plné zuby. O vítězství Michala rozhodla jeho větší vůle a také trocha štěstí, když setboly Martina odvracel rámem, podáním, které spadlo Martinovi na záda a podobně. To ovšem nic nemění na skutečnosti, že si vítězství vydřel po setech 12/10, 12/10 a 11/5.


Turnaje se zúčastnilo celkem třináct hráčů našeho klubu. Velice dobře si vedl Alěš Tchuř, který prohrál až ve finále plate o 17.místo a patří mu konečná 18. pozice. Tono Giertli skončil 25., Martin Kopal 29., Jan Konečný 31. Cenu z turnaje za 33. místo si odnesl i Pavel Krajsa.



Výsledky z turnaje naleznete ZDE.


Fotogalerii jsme pro Vás připravili v sekci GALERIE.

bottom of page