top of page

Listopadové turnaje dospělých

MUŽI A

Třetí mužský turnaj kategorie A této sezóny se konal stejně jako v září na Strahově. Překvapením bylo přihlášení 60. hráče světového žebříčku Maheshe Mangaonkara z Indie. Ten se nakonec stal i celkovým vítězem turnaje, když neztratil ani set. Z našich hráčů si nejlépe, při neúčasti Dana Melbiba a Martina Švece, vedl Michal Jadrníček. V prvních dvou kolech si bez problémů poradil se soupeři a stopku mu vystavil až Jakub Solnický. Michal s ním svedl urputný boj a nedaroval Solnickému ani jeden bod. Nakonec musel rozhodnout až pátý set. V něm měl více štěstí Jakub, který porazil Michala v poměru 3/2 na sety. Michal dále bojoval v pavouku o 5.-8. místo, kde se mu ale moc nevedlo a po prohrách 2/3 s Davidem Zemanem a 0/3 s Ondřejem Vorlíčkem nakonec obsadil 8. místo.

O dvě pozice za Michalem skončil Honza Ryba, tudíž na 10. místě. V prvním kole si Honza v pohodě poradil se soupeřem, a tak o postup mezi osm nejlepších bojoval proti Ondřeji Uherkovi. Honza nezačal vůbec špatně a první set vyhrál v poměru 11/8, ve druhém vedl 10/8, ale nepodařilo se mu set dotáhnout do vítězného konce a prohrál 11/13. Stejným poměrem skončil i třetí set. Honzovi už hodně docházely síly a nakonec zápas s Ondrou, který u nás dlouhodobě hostuje, prohrál 1/3. Ondra nakonec skončil na výborném třetím místě. V dalším zápase měl Honza skreč a poté si jednoduše poradil se Zatřepálkem 3/0. Jeho posledním soupeřem byl Jaroslav Čech. Lépe začal Honza když vyhrál první set. To bylo však od Honzy vše a Jardovi podlehl v poměru 1/3.

Další náš hráč Matej Hrnčiřík, skončil na 11.místě. Poté, co mu nepřijel soupeř v 1.kole, se potkal s Harrym Londym. Zápas byl od začátku vyrovnaný a po setech 11/8, 10/12, 13/11 a 11/7 se vítězem stal Matej. Za svoji výhru byl odměněn možností si zahrát s Maheshem Mangaonkarem. Ten hrál velmi rychlou hru a Mateje k ničemu moc nepustil a vyhrál hladce 3/0. Maťo si tedy zahrál, stejně jako Honza, o 9. – 16. místo. Zde narazil na Viktora Byrtuse, který si v předešlém kole sáhl na dno po velmi vyrovnaném zápase s Davidem Zemanem. Matej do zápasu nastoupil bez slitování a vyhrál v poměru 3/0. Dalším soupeřem mu byl Jarda Čech. Maťo si na svoji stranu připsal první dva sety a už to vypadalo velmi nadějně. Bohužel ani to nestačilo a Jarda nakonec zápas otočil a vyhrál 3/2. V zápase o 11. místo se Maťo představil proti Zatřepálkovi a bez větších problémů jej porazil v poměru 3/0.

Posledním našim zástupcem na turnaji byl Vojtěch Ryba. Ten si v prvním kole poradil s Ladislavem Buriánem 3/1 na sety. Dalším jeho soupeřem byl Ondřej Ertl. Vojta se po nemoci ještě necítil moc ve své kůži a Ondru moc nepotrápil, když prohrál 0/3. Poté zkusil ještě zabojovat s Petrem Zatřepálkem, ale už to vůbec nešlo a zbylé zápasy skrečoval. Díky skreči Petra Martina o kolo dřív nakonec Vojta obsadil 14. místo.


Konečné výsledky naleznete ZDE.


ŽENY A

V Praze se konal i ženský turnaj kategorie A, přesněji na Sport Hector Centru. Naší nejvýše nasazenou naše hráčkou byla Kristýna Vykouřilová na pozici číslo pět. Stejné pořadí ji nakonec připadlo i po skončení turnaje. Kristýna první kolo vyhrála poměrně lehce 3/0. To v druhém kolem soupeřka byla těžší, ale Kristýnu to nezaskočilo a vyhrála i druhé kolo a to 3/1. O postup do semifinále se utkala s Denisou Peleškovou. Na tu Kristýna bohužel nestačila a podlehla ji 0/3. Bojovala tedy v pavouku o 5. – 8. místo. Tam nedala soupeřkám šanci, když nejdříve porazila Dominiku Kejíkovou 3/0 a poté Terezu Elznicovou 3/1. Patří ji tedy krásné 5. místo.

Další naše hráčka, Paulina Krzywicka, zvládla první kolo s Denisou Rohunovou a porazila ji 3/1. V druhém kole bohužel nestačila na Terezu Elznicovou, které podlehla nejtěsnějším možným výsledkem v pátém setu a to 9/11. V zápasech o 9. – 16. místo si Paulina poradila nejprve s Petrou Václavkovou 3/0, poté s Kristýnou Fialovou 3/1 a nakonec s Karolínou Uhrinovou 3/2 a skončila na 9. místě.

Naší poslední zástupkyní byla Tereza Zdubová. V prvním zápase se utkala s Karolínou Uhrinovou. Tereza nezačala špatně a první set vyhrála v poměru 12/10. To bylo ovšem od Terezy vše a nakonec prohrála 1/3. V dalším zápase se představila proti Janě Sigačevové a měla ji co oplácet z minulého turnaje. Odplata se povedla a Tereza zvítězila 3/1. Následně ji čekala Karolína Füzy a zápas byl velmi vyrovnaný. Nakonec skončil v neprospěch Terezy 2/3 a 13/15 v pátém setu. Další dva zápasy už Tereza nedala svým soupeřkám šanci a obsadila 21. místo.


Konečné výsledky naleznete ZDE.


MUŽSKÁ CÉČKA

Na mužském turnaji C v Praze se představil jediný náš zástupce a tím byl Roman Švec, který byl zároveň nasazená jednička na turnaji. Roman si připsal celkové výhry na turnajích kategorie C už v červnu a v říjnu. I tentokrát, stejně tak jako v předešlých měsících, nedával soupeřům žádnou šanci a bez ztráty setu si dokráčel pro své další vítězství v této sezóně. Roman se díky výhře posune na žebříčku mužů mezi 64 nejlepších hráčů v ČR a tyto turnaje již nebude moci hrát.


To turnaj kategorie C v Ostravě měl našich zástupců více. Nejvýše postavený Michal Štěpán se v boji o postup mezi osm nejlepších utkal se svým týmovým hráčem Tomášem Havlíkem. Michal si s Tomášem poradil a zvítězil 3/1. Bohužel o postup mezi čtyři nejlepší mu vystavil stopku Tomáš Satke, se kterým Michal bojoval až do konce, ale bohužel prohrál 2/3 a 9/11 v pátém setu. Michal byl čtvrtfinálovým zápasem tak trochu demotivován a po prohrách 2/3 s Michalem Zoubkem a 1/3 Markem Holušou nakonec obsadil 8. místo. O tři místa hůře skončil jeho soupeř z předešlých kol Tomáš Havlík. Ten hrál předkolo, které bez problému vyhrál 3/0. Další zápas už byl o dost těžší a Tomáš musel bojovat až do posledního balónku, ale povedlo se a vyhrál 3/2 a 15/13 v pátém setu s Moravcem. Po následující porážce od Michala se představil v pavouku o 9. – 16. místo. Zde si připsal nejdříve výhru 3/1 proti Tomaszy Wydmanskimu, poté nestačil na Libora Přibyla, kterému podlehl 0/3 a turnaj zakončil výhrou 3/1, když jeho soupeřem byl Tomáš Wrona. Tomáš nakonec obsadil 11. místo.

Dále se turnaje zúčastnil i Aleš Tchuř. Ten hrál první zápas s Markem Holušou. Aleš nezačal vůbec špatně a v zápase vedl 2/0 na sety. Bohužel soupeř dokázal výsledek otočit a Aleš smolně prohrál 2/3, což znamenalo, že bude bojovat v pavouku o 17. – 32. místo. Zde si napřed připsal prohru, když nastačil na Miroslava Šenkeříka 1/3. Poté se jeho výsledky zvedly a dokázal vybojovat dvě vítězství. Napřed 3/0 s Jakubem Šťastným a poté 3/1 s Pavlem Blahou. Turnaj bohužel zakončil další nepovedou pětisetovou bitvou s Tomášem Vysloužilem. Aleš přesto obsadil pěkné 26.místo.

Naším posledním zástupcem na tomto turnaji byl Martin Štěpán. Martin nestačil už v předkole na Jakuba Strouhala a podlehl mu 0/3. Nevedlo se mu ani v prvním kole platu, když prohrál 0/3 s Pavlem Dziakem. Ovšem v dalších zápasech už nezaváhal a připsal si jeden skreč a dvě výhry. Tu první proti Michalu Šomanovi 3/1 a poté v poměru 3/0 proti Milanu Hamříkovi. Martin obsadil konečné 49. místo.


Konečné výsledky z Prahy naleznete ZDE.

Konečné výsledky z Ostravy naleznete ZDE.

Všem hráčům gratulujeme ke skvělým výsledkům!

bottom of page