top of page

Muži A, Ženy A, Muži C

V Hradci Králové se konal letošní druhý mužský turnaj kategorie A. Na turnaji se představili 3 naši hráči - Martin Švec, Michal Jadrníček a Matej Hrnčiřík. Nejlépe skončil Martin Švec, který nestačil pouze na Petra Martina v semifinále a nakonec obsadil 3. místo, když si v posledním zápase poradil s Jakubem Solnickým v poměru 3/1. O kolo dříve vypadl Michal Jadrníček a bojoval tak o konečné 5.-8. místo. Tam se mu bohužel nezadařilo a oba své zápasy prohrál, což znamenalo 8. místo. Náš třetí zástupce Matej Hrnčiřík, nakonec obsadil 16. místo, kdy po prohře v hlavní soutěži s Ondrou Ertlem zbylé zápasy kvůli zranění skrečoval.

Ve stejnou dobu se konal i ženský turnaj kategorie A, kde jsme měli pouze dvě zástupkyně – Paulinu Krzywickou a Terezu Zdubovou. Lépe si vedla Paulina, která prohrála až v osmifinále s Evou Feřtekovou. V soubojích o 9.-16.místo se jí ale dařilo a obsadila krásné 10.místo. To Tereza Zdubová v prvním kole nestačila na Janu Sigačevovou, které podlehla 0/3. Po dalších vyrovnaných zápasech nakonec obsadila 21. místo. Pro Terezu se jednalo o první ženské áčko, které hrála mimo domovský klub, a proto hlavně sbírala zkušenosti!

Na mužském céčku se z celkového vítězství radoval náš Roman Švec, který v turnaji nenašel rovnocenného soupeře a suverénně turnaj v Praze vyhrál. Výborného výsledku dosáhl i Michal Štěpán. Ten v zápase o postup do čtvrtfinále porazil nasazenou jedničku Romana Hlaváče 3/1. Do semifinále se mu však bohužel nepodařilo postoupit, a tak nakonec po jedné prohře a jedné výhře obsadil výborné 7. místo. “Smůlu“ na los měl Aleš Tchuř, kterému na první kolo připadl Roman Švec. Ve druhém zápase bohužel nestačil na Marka Vejrostu po boji 2/3. V následujících zápasech už nezaváhal a nakonec obsadil 49. místo.

Souběžně se konal i turnaj mužů kategorie C v Ostravě, kde jsme měli jednu zástupkyni. Tou byla Kristýna Vykouřilová, která dala přednost mužskému turnaji před ženským áčkem. V zápase o postup do čtvrtfinále nestačila na Davida Juráňa, kterému podlehla 1/3. V dalších třech zápasech z nichž dva byly pětisetové, nakonec prohrála jen jeden a v ryze mužské konkurenci obsadila výborné 10. místo.

Všem hráčům a hráčkám gratulujeme a přejeme hodně štěstí do dalších turnajů!!!

bottom of page